Musul'da Alıkonulan Tır Şoförleri Serbest Bırakıldı (1)

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Musul'da 10 Haziran'da IŞİD tarafından alıkonulan 32 tır şoförünün serbest bırakıldıktan sonra Türk yetkililerce teslim alındığını ve şuan Erbil'e hareket halinde olduklarını açıkladı.

Davutoğlu, bakanlıkta yaptığı açıklamada, Türkiye'nin Irak'la iç içe geçmiş toplumsal ve ekonomik ilişkilere sahip bir ülke olarak Irak'ın her yerinde vatandaşları bulunan bir ülke olduğunu söyledi.

Bakan Davutoğlu, alıkonuldukları günden bu yana 32 tır şoförü ve 49 başkonsolosluk görevlisiyle ilgili çalışmaları bütün kurumlarla gece-gündüz sürdürdüklerini, sürdürmeye de devam ettiklerini belirtti.

"Dün akşam itibarıyla özellikle MİT Müsteşarımızın yürüttüğü çalışmalar çerçevesinde olumlu bazı gelişmelerin ilk haberlerini almıştık" diyen Davutoğlu, şöyle konuştu:
"Her zaman bizim için vazgeçilmez bir ilke var, hepiniz bunu takip ediyorsunuz; Vatandaşlarımız güvenli bir alana gelmedikçe ve bizzat ben onların sesini duymadıkça açıklama yapmıyoruz. Dolayısıyla 23 gündür gece-gündüz takiplerimiz sonucunda, tüm çalışmalar sonucunda bugün memnuniyetle ifade ediyorum ki 32 şoförümüz bundan 15-20 dakika önce Başkonsolosumuz tarafından teslim alındı ve Başkonsolosumuz şuanda şoförlerimizle birlikte Erbil'e doğru hareket halinde."
(Sürecek)
Kaynak: AA