Mısır Tarlasında Kenevir ve Esrar Ele Geçirildi

Balıkesir'de bir mısır tarlasında ekili vaziyette 430 kök kenevir ve kurutulmaya bırakılmış 2 bin 860 gram kubar esrar ele geçirildi.

Balıkesir Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, yaptıkları istihbarat çalışmaları sonucunda, Büyük ve Küçük Bostancı mahallerinde bulunan mısır tarlasında kenevir bitkisi ektikleri, ayrıca kenevir bitkilerini kurutmak suretiyle kubar esrar maddesi elde ettikleri tespit edilen Y.S. ile Z.S'yi yakaladı.
Bu kişilerin tarlalarında, 4 sıra halinde başlayan etrafı mısırlarla çevrilmiş, ekili vaziyette yaklaşık 2 metre boyunda 430 kök kenevir bitkisi ile tarlada ve ikametlerinde kurutulmaya bırakılmış 2 bin 860 gram kubar esrar ele geçirildi.
Ayrıca son 20 gün içinde uyuşturucu ve uyuşturucu satıcıları ile mücadele kapsamında il genelinde, toplam 25 olayda, satışa hazır halde 375 paket halinde toplam 484 gram bonzai, 691 gram toz ve kubar esrar, 180 uyuşturucu hap, uyuşturucu satışından elde edilen bin lira para ile 114 kök kenevir bitkisi elde edildi. Yakalanan 65 şüpheliden 17'si tutuklandı.
Kaynak: AA