Beylikova’da Ekili Alanlarda Verim Kaybı Yüzde 80'e Ulaştı

Eskişehir’in Beylikova ilçesinde tarım ürünlerinin ekili olduğu alanların yüzde 80’inde kuraklık ve dolu yüzünden verim kaybı olduğunu, çiftçilerin bu sıkıntılı dönemde desteklenmesi gerektiği belirtildi.

Beylikova’da Ekili Alanlarda Verim Kaybı Yüzde 80'e Ulaştı

Beylikova ilçesinde bulunan Ziraat Teknisyeni Ali Kulak, tarım arazilerinde incelemelerde bulundu. Kulak’ın yaptığı incelemeler sonrasında Beylikova ilçesinde 120 bin dönüm tarım arazisinin yüzde 80’ine yakın bir bölümün kuraklık ve dolu sebebiyle bu yıl verim vermediği belirlendi. Ayrıca Beylikova’ya bağlı 7 mahallede ekili olan 13 bin 500 dönüm ekili arazinin ise yağan dolu nedeniyle bu yıl verim vermediği tespit edildi. Ali Kulak, devletten emanet tohumluk talebinin İlçe Tarım Müdürlüğü'ne bildirildiğini söyledi

İlçe çiftçisi, 105 bin 800 dekarda kuru, 630 bin 300 dekarda sulu alanda tarım yapıldığını belirttiler. Doludan 70 bin dekar arazinin zarar gördüğünü anlatan çiftçiler, İkipınar, İmikler, Doğray, Süleymaniye, Halilbağ ve Yalınlı mahallelerinde yüzde 90 civarında zarar gördüğünü belirterek devletten destek beklediklerini anlattılar.
Kaynak: İHA