Diyarbakır’da Gençler İsrail'i Protesto Etti

Diyarbakır’da bir grup genç, sosyal medya üzerinden örgütlenerek bir araya gelip İsrail’i Gazze’ye düzenlediği saldırı nedeniyle protesto etti.

Diyarbakır’da Gençler İsrail'i Protesto Etti

Sosyal medya üzerinden örgütlenen bir grup genç Yenişehir ilçesi Ofis semtinde bir araya gelerek, İsrail’i protesto etti, Filistin halkına destek mesajı verdi. Ellerinde Kürtçe, Türkçe ve İngilizce yazılı pankart taşıyan gençler, hiçbir siyasi parti ve kurumla ilgileri olmadığını dile getirdi. Düzenlenen protesto eyleminde gençler adına açıklamayan Sercan Öge, İsrail’i dört bir yandan protesto edilmesi gerektiğini ifade ederek, Türkiye’nin İsrail’in yaptığı katliamlar karşısında yeterli adım atmadığını söyledi.

İsrail ile yapılan tüm ticari ilişkilerin sonlandırılması gerektiğini anlatan Öge, İsrail büyükelçisinin sınır dışı edilmesi gerektiğini vurguladı. Öge, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’nin Birleşmiş Milletleri göreve çağırması ve yapılan bu saldırıları kınamasının yeterli bir tepki olmadığını belirterek "Hükümetin bu konuda samimi olduğuna inanıyor, İsrail ve destekçilerine yaptırım oluşturulacak bir tepki ortaya koyması gerekiyor” dedi.

Açıklamanın ardından grup sessizce dağıldı.
Kaynak: İHA