Ak Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli'den 'cumhurbaşkanlığı'Değerlendirmesi

Giresun’da partisinin düzenlediği iftar yemeğine katılan AK Parti Grup Başkanvekili ve Giresun Milletvekili Nurettin Canikli, gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Ak Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli'den 'cumhurbaşkanlığı'Değerlendirmesi

Partisinin iftar programında Cumhurbaşkanlığı seçimlerine yönelik konuşan Canikli, “Türkiye kritik bir süreçten geçiyor. Şaşırılmaması gereken bir süreç yaşıyoruz. Çünkü Türkiye’ye uzun zamandır biçilen bir rolü kabullenmiyor. Türkiye küresel ölçüde ezberleri bozuyor. Bozmaya da devam ediyor. Türkiye’de değişim ve dönüşüm yaşanıyor. Değişim ve dönüşümün sonuçları olan işaretleri görebiliriz. Bölgede küresel yapının gelişmesinin içerisindeyiz. 30 Mart Yerel Seçimleri nasıl önemliyse 10 Ağustos’ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı da bu sürecin bir devamıdır. Önceki Cumhurbaşkanlarına göre bu dönem seçilecek Cumhurbaşkanı çok önemlidir. Çünkü bu cumhurbaşkanını milletin kendisi seçecektir. Geçmişte Cumhurbaşkanları 1982 Anayasası’na göre çok ciddi yetkilere sahip olmasına rağmen bu yetkilerini kullanamamışlardır. Çünkü yetkinin asıl sahibi halk tarafından seçilmemişlerdir. Geçmiş Cumhurbaşkanlarında yetki problemi yoktu yetkinin kaynağında problem vardı. Oysa şimdi yetkinin asıl kaynağı Cumhurbaşkanını seçecektir” dedi.

'Çatı adayı' da değerlendiren Canikli, "Kılıçdaroğlu, doğuda ve batıda çatı adayları İhsanoğlu’nun isminin geçtiğini ifade ediyor. Bu kocaman bir palavradır. İhsanoğlu’nun doğuda ve batıda değil mahalli bir bölgede dahi ismi geçmiyor. Ancak İhsanoğlu olsa olsa ikinci bir Sisi olur. Bilindiği gibi Sisi Mısır’da darbe ile kendini Cumhurbaşkanı seçtirmiş bir kişidir. İhsanoğlu’nu da destekleyenler Sisi’yi destekleyenlerle aynı çevreler, aynı ülkeler, aynı siyasi partiler ve paralelcilerdir. Tek ortak noktaları da budur. Ancak bilinmeli ki bu coğrafya Ortadoğu ikinci Sisi’yi kaldırmaz" diye konuştu.

Kaynak: İHA