Kur'an-ı Kerim Sevgisi Yaş Sınırı Tanımıyor

Eskişehir Odunpazarı ilçe Müftülüğü tarafından düzenlenen camilerde ve Kur’an kurslarında süren yaz kursları çocuklarla şenlendi.

Kur'an-ı Kerim Sevgisi Yaş Sınırı Tanımıyor

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın “Camiye Koşalım Kur’anla Buluşalım” sloganıyla Odunpazarı ilçe Müftülüğü tarafından 165 cami ve 61 Kur’an kursunda açılan ve 280 din görevlisinin eğitim verdiği yaz Kur’an kursları, çocukların yoğun ilgisi ve din görevlilerinin üstün gayretiyle devam ediyor. Şuana kadar 7 bin 447 öğrenciye ulaşılırken, günden güne bu sayı daha da fazlalaşıyor. Özellikle Yalaman Camii'nde öğrenim gören 5 yaşındaki Sevim Sena Dağ ile 79 yaşındaki Fadime Tuna'nın Kur'an-ı Kerim sevgisinin yaş sınırı tanımadığını gösteriyor. Çocuklar katıldıkları kursları çok sevdiklerini belirtirken, Kur’an-ı Kerim ve dini bilgileri öğrenmenin sevincini yaşadıklarını ifade ettiler.

Konuyla alakalı açıklamalarda bulunan Odunpazarı ilçe Müftüsü İsmail Hakkı Dere, bu sene yaz Kur’an kurslarına çok daha fazla ilginin olduğunu belirterek, müftülük personeli ile çocuklara hizmet için seferber olduklarını söyledi

23 Haziran 2014 Pazartesi günü başlayan yaz Kur’an kurslarının, 22 Ağustos 2014 Cuma günü sona ereceği bildirildi.

Kaynak: İHA