Emirdağ'da 'Muay-thai' Spor Müsabakaları 2 Ağustos'ta Başlayacak

Afyonkarahisar’a bağlı Emirdağ ilçesinde, belediye tarafından 1’nci Muay-Thai (Savunma ve Dövüş Sanatı) spor müsabakalarının 2 Ağustos’taki gala gecesi ile başlayacağı belirtildi.

Emirdağ'da 'Muay-thai' Spor Müsabakaları 2 Ağustos'ta Başlayacak

Emirdağ'da ilk defa düzenlenecek olan Muay-Thai müsabakasında, profesyonel hakemlerin yönetimiyle, 15 profesyonel sporcunun ringlerde karşı karşıya gelerek, heyecanlı ve unutulamayacak bir mücadele sergileyecekleri kaydedildi. Emirdağ'da düzenlenecek olan gala gecesi müsabakalarına Afyonkarahisar, Manisa, Denizli, Konya ve Türkiye'nin çeşitli kentlerinden "Muay Thai" temsilci heyetlerinin de iştiraklerinin gerçekleşeceği belirtilirken, gala gecesi müsabakalarında, sahne alacak sporcuların Avrupa ve dünyada çeşitli başarılar ve önemli dereceler elde ettikleri kaydedildi. Emirdağ'da ilk defa böylesine bir etkinlik düzenlenecek ve tarihi bir güne tanık olunacak müsabakalara, Türkiye'nin yanı sıra Azerbaycan, Afganistan ve İran gibi ülkelerden de sporcuların boy göstereceği aktardıldı.

“BELEDİYE BÜNYESİNDE MUAY-THAİ KULÜBÜNÜN KURULMASI İÇİN ÇALIŞMALARI TAMAMLADIK”
Etkinlikle ilgili bilgiler veren Emirdağ Belediye Başkanı Uğur Serdar Kargın ise, şunları söyledi:
“Düzenlenecek olan Muay-Thai Gala Gecesi organizasyonu Emirdağ'da her anlamdaki sporun gelişip büyümesi için bir başlangıç niteliği taşıyacaktır. Yakın zamanda Emirdağ Belediyesi bünyesi altında Muay-Thai kulübünün kurulması için gerekli alt yapı çalışmalarını tamamladık. Emirdağ'da düzenlenecek gala gecesinin ardından bu bağlamda vücuda getirilecek çalışma ve projelerimiz hız kazanarak devam edecektir. Bu konuda gerekli verimliliği sağlayacak alanında uzman ve yeterli kadrolara sahibiz. Emirdağ'daki gençlerin zihinsel ve fiziksel gelişimlerini olumlu ve doğrudan katkı sağlayarak, sağlıklı birer nesil olarak yetişmelerine öncü olmak amacıyla, çeşitli spor etkinliklerini, Emirdağlıların hizmetine sunmaya çalışacağız. Ağustos ayı içerisinde 1. geleneksel ismiyle düzenlediğimiz "Gala Gecesi" müsabakalarının, gelecek dönemlerde çeşitli spor kulüplerimizde yetişecek olan genç kardeşlerimizin organizasyonlarda sahne alacağı bir hüviyete büründüreceğiz. Emirdağ'ın sosyal ve kültürel boyutuna katkı sağlamak, öncelikli misyonlarımızdan birisini oluşturmaktadır. Ayrıca bu müsabakaları her yıl geleneksel hale dönüştüreceğiz."
Etkinliğin ücretsiz ve halk açık olduğu bildirildi.

Kaynak: İHA