Başbakan Yardımcısı İşler Tatvan’a Geliyor

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Medrese Alimleri Vakfı (MEDAV) tarafından düzenlenecek olan Kürt sorunu ve çözüm süreciyle ilgili çalıştay programına katılmak üzere Bitlis’in Tatvan ilçesine gelecek.


Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler’in de katılacağı çalıştay, 20 Temmuz Pazar günü Tatvan Kardelen Otel’de düzenlenecek. Düzenlenecek olan çalıştay ile ilgili basın toplantısı düzenleyen MEDAV Vakfı Genel Sekreteri Nizamettin Yakışık, yapılacak olan çalıştayın uzun yıllardır Türkiye’de çözülemeyen ve kangren haline gelen Kürt sorununa ve devam etmekte olan çözüm sürecinin ehemmiyetine yönelik olacağını söyledi.

MEDAV’ın gerçekleştireceği çalıştaya Başbakan Yardımcısı Prof. Dr Emrullah İşler’in katılacağını duyuran Genel Sekreter Yakışık, “Çalıştaya ayrıca bölgenin alimleri, kanaat önderleri, belediye başkanları, sivil toplum kuruluşları da katılacaklardır. Çalıştay halka açık olup vatandaşlardan da öneri ve talepler alınacaktır. Ayrıca MEDAV’ın gerçekleştireceği bu çalıştay katılımcıları yönüyle bölgede bir ilk olacaktır. Çalıştayda; birbirinden değerli akademisyenler, çok kıymetli bölge alimleri, kanaat önderleri hazırlamış oldukları tebliğleri dinleyenlere ve kamuoyuna sunacaklardır. Çalıştay açılış oturumuyla başlayıp değerlendirme oturumuyla sona erecektir. Çalıştay, açılış ve değerlendirme oturumlarıyla birlikte toplamda beş oturumdan oluşacaktır” diye konuştu.

Kaynak: İHA