Adana'da 'Hayvan Barınağında Hayvanların Öldürüldüğü' İddiası

Adana Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Fatih Karayandı, ulusal bir gazetenin bölgesel ekinde yayınlanan "İldeki hayvan barınağında hayvanların öldürüldüğüne ve leşlerinin ortaya saçıldığına" dair haberin gerçek dışı olduğunu, haberi yapanlar hakkında hukuki süreç başlattıklarını bildirdi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, 15 Temmuz tarihli gazete ekinde manşetten verilen "Katliamı dozer bile örtemedi" başlıklı haberin gerçeği yansıtmadığına dair Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanı Karayandı, Veterinerlik Şube Müdürü Mustafa Köse, Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Başkanı Nesrin Çıtırık, Doğayı, Hayvanları Koruma Derneği (DOHAYKO) Başkanı Metin Yıldırım ve DOHAYKO Yönetim Kurulu Üyesi Feza Afacan'ın katılımıyla açıklama yapıldı.
Karayandı, haberin tam anlamıyla iftira olduğunu belirtti.

Gazetenin Adanalıları yanlış bilgilendirdikleri için böyle bir açıklama yaptıklarını ifade eden Karayandı, şunları kaydetti:
"Biz 13 Temmuz Pazar günü hayvan Barınağı'na gittik. HAYTAP ve DOHAYKO yöneticileri de oradaydı. HAYTAP Başkanı Çıtırık'ın yanımızda olduğu bir incelemede, hayvanların öldürülmesi ve leşlerinin belediye tarafından bir dozerle toprağın altına gömülmesi söz konusu olabilir mi? Orası bir rehabilitasyon merkezi ve bin kadar hayvan var. Doğal olarak ölümler yaşanabiliyor. Geçmişte çevreye gömülen hayvanlar var. Bunu bir hayvan katliamı ve örtbas edilmeye çalışılan bir durum olarak haber yapmak, iftiradan başka bir şey değildir. Gerçek dışı haberi yapanlar hakkında hukuki süreç başlattık."
HAYTAP Başkanı Çıtırık da bin kapasiteli barınağa zaten hasta ve bakıma muhtaç hayvanların geleceğini, maalesef belli bir oranda olüm yaşanacağını kaydetti.

Çıtırık, "Haberde 'Hayvanlar öldürülmüş ve gömülmeye çalışılmış' gibi gösteriliyor. Öyle bir şey olsa ben kendimi orada yakmaz mıyım? 3 ay önce neden barınak ve çevresiyle ilgili sorunlarla ilgilenmiyorlardı? Bu haber tamamen yanlış" ifadelerini kullandı.
DOHAYKO Başkanı Metin Yıldırım ise barınakta hayvanların kötü muamele görmesinin mümkün olmadığını, buna basından önce zaten kendilerinin tepki göstereceğini bildirdi. Yıldırım, Sözlü ve ekibinin kısa sürede örnek çalışmalara imza attığını belirtti.


Kaynak: AA