Bilim, Sanayi ve Teknololi Bakanı İşık, Kocaeli'de Açıklaması

Bilim, Sanayi ve Teknoloj Bakanı Fikri Işık, "Allah'ın verdiği canı meşru sebeplerin dışında hiç kimsenin alma hakkı olmadığını bilen ve bu inanca sahip olan insanlarız. Bunu bahane ederek şu ana kadar çoğu çocuk ve kadın olmak üzere 200'e yakın insanı katleden, şehit eden İsrail'i şiddetle telin ediyoruz ve bu katliamı bir an önce durdurmasını istiyoruz" dedi.

AK Parti Kocaeli İl Teşkilatı 70'inci Danışma Meclisi ve Geleneksel İftarı'na katılan Işık, burada yaptığı konuşmada ramazanın öneminden bahsederek Türkiye'de huzur, bereket ve yardımlaşma olduğunu söyledi.

Işık, Irak'ta, Suriye'de, Filistin'de, Mısır'da ciddi sıkıntılar yaşandığına değinerek, şunları kaydetti:
"Hele hele Filistin'de nasıl öldüğü çok belli olmayan 3 tane İsrailli gencin ölümü dolayısıyla başlatılan operasyonlar ki onların da öldürülmesine kesinlikle razı değiliz, Allah'ın verdiği canı meşru sebeplerin dışında hiç kimsenin alma hakkı olmadığını bilen ve bu inanca sahip olan insanlarız. Bunu bahane ederek şu ana kadar çoğu çocuk ve kadın olmak üzere 200'e yakın insanı katleden, şehit eden İsrail'i şiddetle telin ediyoruz ve bu katliamı bir an önce durdurmasını istiyoruz."
Ramazanın huzur ve barış iklimi oluşturmasını istediklerini dile getiren Işık, Türkiye'nin dışında katliamlara herkesin sessiz kaldığını vurguladı.
Batıyı, "ikiyüzlü tutum sergilemekle" suçlayan Işık, "Eğer son dönemde İslam dünyasında aşırı uçlar güç kazandıysa kesinlikle batının ikiyüzlü tutumu nedeniyledir. Kendi ülkende demokrasi olsun diyeceksin ama İslam dünyasında halkın seçtiği insanların ülkelerini yönetmelerine müsaade etmeyeceksin, böyle bir anlayış ne batı açısından ne de dünya barışı açısında sürdürülebilir bir anlayış değil" ifadelerini kullandı.
Bütün ülkelerde idarecilerin halk tarafından seçilmesini arzuladığını dile getiren Işık, şöyle konuştu:
"Biz, 'yurtta sulh cihanda sulh' anlayışıyla dış politikamızı yürütüyoruz. Bunu yaparken de temel felsefemiz sadece Türkiye için değil, bütün dünyadaki ülkeler için hakimiyetin kayıtsız, şartsız milletin olma anlayışı. Onun için Mısır'daki darbeye karşı çıktık, onun için Suriye'de Esed'in zulmüne karşı çıkıyoruz. Onun için Irak'ta yaşanan son gelişmeleri endişeyle izliyoruz. Onun için Ukrayna'da sokak eylemlerini tasvip etmiyoruz. Onun için dünyada millet iradesine dayanmayan yönetimlerin dünya barışına hizmet etmeyeceğini düşünüyoruz. İnşallah bu süreç bütün dünyada halkların kendi iradeleriyle kendi idarecilerini seçmelerine yönelik bir süreç olur diye temenni ediyoruz."
(sürecek)
Kaynak: AA