Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri İşık Ordu'da

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Türkiye'nin yerli cep telefonu üretimi gerçekleştirecek noktaya geldiğini, yerli otomobilde ise hibrit ve elektrikli araç üretimine yönelik çalışma yaptıklarını söyledi.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri İşık Ordu'da

Ziyaret ve görüşmelerde bulunmak üzere Ordu’ya gelen Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, ilk olarak Ordu Valiliği’ni ziyaret etti. Bakan Işık’ı Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, AK Parti Ordu milletvekilleri Mustafa Hamarat ve İhsan Şener, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, vali Yardımcıları ve daire müdürleri karşıladı.

Valilik şeref defterini imzalayan Bakan Işık, ilk olarak Vali İrfan Balkanlıoğlu’ndan Ordu’daki sanayi sektörüyle ilgili teknik bilgiler aldı. Ordu’nun teşvik sıralamasında 5. Bölge'de olduğunu belirten Bakan Işık, Ordu’daki sanayileşmeye her türlü desteği vereceklerini belirtti.

Gazetecilerin sorularını da cevaplandıran Bakan Işık, ‘yerli cep telefonu’ ve ‘yerli otomobil’ konusunda açıklamalarda bulundu. Türkiye’nin kendi üretim potansiyeli olan her alanda yerli üretimi desteklediğini vurgulayan Bakan Işık, “Özellikle 3 tane temel özelliğimiz var. Bir; yerli üretim, iki; teknolojik üretim, üç; temiz üretim. Bu 3 özelliği sanayide çok ama çok önemsiyoruz” dedi.

“YERLİ CEP TELEFONU İÇİN 17 FİRMA BAŞVURDU”
Bakan Işık, Türkiye’nin yerli cep telefonu üretebilecek noktaya geldiğini de belirterek, “Yerli cep telefonu markasını özellikle önemsiyoruz, bununla ilgili TÜBİTAK olarak çağrıya çıkmıştık. Şu ana kadar 17 firma başvurmuş. Bu 27 firmadan projesi en uygun olan, desteklenmeye en fazla layık görünen proje desteklenecek. Ve inanıyorum ki Türkiye’nin yerli cep telefonu üretimi olacak” diye konuştu.

“HİBRİT VE ELEKTRİKLİ OTOMOBİL ÜRETECEĞİZ”
Bakan Işık, yerli otomobil üretimi konusunda ise şunları söyledi: “Yerli otomobil ile ilgili çalışmamız devam ediyor. TÜBİTAK’ın bir çağrısı vardı. Bu çağrıda son görüşmeler yapılıyor. Biliyorsunuz artık içten yanmalı motorlara dayalı konvensiyonel otomobilde sırayı kaçırdık. Bu alanda artık rekabet etmek çok mümkün gözükmüyor. O zaman hibrit ve elektrikli araçlara yönelik yoğun bir çalışma yürütüyoruz. O çalışmayı inşallah sonuçlandırmak istiyoruz.”
Kaynak: İHA