Dilencilik Meslek Haline Geldi
Ramazan ayına girildikten sonra sayısı artan dilenciler, vatandaşların dini duygularını istismar ederken, dilenciliği meslek haline getirenlere kaşı önlem alınmamasına vatandaşlar tarafından tepki gösteriliyor
Ramazan ayı ile birlikte dilencilerin sayısı her geçen gün artarken, bunu meslek haline getirenler ise cami çevresini mesken tutuyor.

Ramazan ayında hayır yapmak gerektiğini ancak dilenciliği meslek haline getirenler sebebiyle kimin fakir olup olmadığına karar verilemediği konusunda uyarılarda bulunan İl Müftüsü Muhittin Oral “Ramazan ayı boyunca yardımlaşmaya önem vereceğiz. Bu mübarek ay içerisinde suistimallere de dikkat etmeliyiz. Gerçek ihtiyaç sahiplerini kendimiz arayıp bulmalıyız. Zira gerçek ihtiyaç sahipleri isteyemeyenler arasındadır. Bizlerde sohbetlerimizde, hutbelerimizde bu tür konulara dikkat çekiyoruz” dedi.
Vatandaşlar belediyenin bu konuda duyarlı olması gerektiğini söyleyerek “Belediye dilenciliği meslek haine getiren ve halkın dini duygularını istismar edenlerin şehre girmelerini engellemelidir. Gerekirse bu konuda polisle de işbirliğine gidilmelidir” şeklinde konuşuldu.
