İsrail'in Gazze'ye Hava Saldırıları

Fas Dışişleri ve İş Birliği Bakanlığı uluslararası toplumu, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının durdurulması için müdahale etmeye çağırdı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "Fas, uluslararası toplumu, İsrail saldırıları karşısında tam manasıyla sorumluluğu üstlenmeye, bu saldırıları durdurmak için vakit kaybetmeden müdahale etmeye, Filistin halkını ve haklarını korumaya çağırıyor" ifadesine yer verildi.

Açıklamada, uluslararası toplumun, bu bariz saldırının sorumluluğunu İsrail'e yüklemeye, bu ülkeyi anlaşmalara ve taahhütlerine riayet etmek için zorlamaya çağrıldığı belirtildi.
"İsrail'in gerekçesiz ve kabul edilemez saldırılarını kınıyoruz" ifadesi kullanılan açıklamada, şunlar kaydedildi:
"İşgalci İsrail'in Gazze'ye yönelik tehlikeli askeri gerilimi, Filistin halkının maruz kaldığı art arda düzenlenen zincirleme saldırılar ve barbarca bombardımanın evleri ve sivilleri hedef alması sonucu onlarca kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi de yaralandı."
İsrail'in pazartesi gününden bu yana düzenlediği saldırılarda 53 kişi hayatını kaybetti, 479 kişi yaralandı.
Batı Şeria'da 12 Haziran'da kaybolan 3 Yahudi yerleşimcinin 18 gün sonra ölü bulunmasının ardından Filistinli genç Muhammed Ebu Hudayr, 2 Temmuz'da Yahudi yerleşimciler tarafından Kudüs'te sabah namazı için gittiği caminin önünden kaçırılmış ve diri diri yakılarak öldürülmüştü. Olayların tırmanmasıyla İsrail, Gazze'ye yönelik "Koruyucu Hat" adı altında operasyon başlattığını duyurmuştu.

Kaynak: AA