Başkan Hatipoğlu, Yol İçin Arsa Sahiplerini İkna Etti

Belediye Başkanı Dilek Hatipoğlu, Gazi ve Pehlivan mahallelerini birbirinden ayıran yolun genişletilmesinde çalışmalara engel olan ev ve arazilerin kaldırılması için vatandaşları ikna etti.

Gazi ve Pehlivan mahallelerini birbirinden ayıran yolun yenilenmesi için çalışmalar başlatan belediye ekipleri, yeterli genişliğe sahip olmadığı kanısıyla yolun biraz daha genişletilmesi kararı almıştı.
Yolun normal şartlarda araç ve yaya trafiğine uygun hale getirilmesi için on metre olması gerektiğini belirten Fen İşleri Müdürlüğü, genişletme için alınan karar üzerine çalışmalara engel teşkil eden vatandaşların ev ve arazilerini kaldırılmasını zorunlu buldu.
Bunun için çalışma yürüten Başkan Hatipoğlu, yardımcıları Derya Çiftçi, Behçet Kanat, Cemil Karanfil ve belediye meclis üyeleriyle vatandaşlarla görüştü.
Görüşmeler sonrası vatandaşın rızasını almayı başaran Başkanı Hatipoğlu, kentin farklı mahallelerinde çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Hatipoğlu, "Çalışmalarımızın bir ayağı da Gazi ve Pehlivan mahallelerini birbirinden ayıran bu yoldur. Daha önce bu yol neredeyse kullanılmaz hale gelmişti. Belediye olarak bu yolun yenilenmesi için çalışmalar başlattık. Ancak yol yeterince geniş olmadığından bu yolun genişletilmesi için karar aldık. Çalışmalarımızda bize gönülden destek olan Hakkari halkına teşekkür ederiz" diye konuştu.

Kaynak: AA