Eskişehirli Şairler Yazılıkaya'da 'frigya Şiirlerini'Okudular

Eskişehirli Şairler, Yazarlar, Ozanlar Derneği (EŞYODER) üyeleri Han ilçesinin Yazılıkaya mahallesindeki Frigyalılardan kalma tarihi anıtların olduğu yöreye giderek, Frigya ile ilgili şiirlerini sırayla okudular.

Eskişehirli Şairler Yazılıkaya'da 'frigya Şiirlerini'Okudular
Ozan Arif Çayırlı ve diğer ozanlar sazı ile okunan şiirlere eşlik ettiler ve türküler söylediler.
Dernek Başkanı Ertuğrul Şakar’ın da aralarında bulunduğu şairler, yazarlar, ozanlar; ilk önce Seyitgazi ilçesindeki Seyit Battal Gazi Küliyesi'ni hep birlikte gezdiler. Oradan Gerdekkaya Anıtı'na giderek tarihi anıt kalıntıları incelediler ve şiirler okudular. EŞYODER üyeleri, Eskişehir iline bağlı Han ilçesinin Yazılıkaya mahallesine gittiler. Yazılıkaya'da evvelden evvelden tarihi eser olan Frigyalıların değirmen olarak kullandıkları yerde şairler şiirlerini okudular.

Dernek Başkanı Ertuğrul Şakar, ''Frigyalılar geçmiş yıllarda, Yazılıkaya'da yaşadılar. Frigyalılarının yaşadıkları yöreyi görmek için şair arkadaşlarımızla buraya geldik. Eskişehir, her yönden Anadolu'nun kalbidir. Şairlerimiz Frigya ile şiirlerini okudular, ozanlarımız Frigya ile türküler söylediler. Eskişehir-Kütahya-Afyonkarahisar valilikleri Frigya Vadisi ile ilgili çalışmalarına devam etmektedirler. Şairlerimiz de Frigya Vadisi ve Midas la ile ilgili şiirlerini okuyarak bu çalışmalara destek olmaktadırlar'' dedi.

Daha sonra Han ilçesini ziyaret eden, tarihi ve turistik yeleri gezen sanatçılara, Han İlçesi Belediye Başkanı Erdal Şanlı, Emniyet Amiri Davut Çankaya, İlçe Müftüsü Emir Veran eşlik ettiler ve Frigya Vadisi hakkında bilgiler verdiler.
Kaynak: İHA