Duvara Çizdirdiği Portre İle Sigarayı Yasakladı

Aydın’ın Didim ilçesinde 28 yıldır kahvehane işleten Nihat Özçevik, kendisinin yaptığı ve işyerinin duvarına astığı portre ile sigara yasağına dikkat çekiyor.

Duvara Çizdirdiği Portre İle Sigarayı Yasakladı

Nihat Özçevik, Türkiye genelinde kapalı alanlarda sigara yasağı uygulanmasından bir yıl, 6 ay,19 gün öncesinden iç mekanda sigara içtirmediği öğrenildi.Türkiye’de 19 Temmuz 2009 tarihinden itibaren kahvehane ve kafeterya gibi alanlarda, sigara içme yasağına uyum sağlanması yasal bir zorunluluk haline gelmesiyle Didim’de sigara içilmediğini belirten Özçevik, hükümetin aldığı kararın başlangıçta sigara tiryakileri tarafından yadırgansa da sonra herkes tarafından benimsendiği ve yerinde bir karar olduğunu ifade etti.

Çevik, “01 Ocak 2008 tarihinde kahveme ressam çağırarak içerde sigara içmeyi yasakladığımı söyleyerek duvara portremin çizilmesini istedim. ‘Sigara İçilmez’ anlamını ifade ededen portrenin duvara çizilmesinden bu güne kadar iç mekanda tek bir sigara içilmesine izin vermedim. Hükümetin aldığı karadan bir yıl, 6 ay, 19 gün önceden mekanımda uygulamayı başlatmış oldum” diye konuştu.

Kaynak: İHA