Angef Üyesi Bingöl Solhan Eğitim Derneği’nden Zeka Yarışması

Anadolu Gençlik Federasyonu (ANGEF) Solhan İlçe Başkanlığı’nı yürüten Solhan Eğitim Derneği 4, 5, 6 ve 7. sınıf öğrencilerine Yüzenada Zeka Oyunları yarışması düzenleyecek.

Angef Üyesi Bingöl Solhan Eğitim Derneği’nden Zeka Yarışması

2010 yılından bu yana gençlerin başarısına destek olmak amacıyla çeşitli kamu kurum ve kuruluşları ile ortak hareket ederek ihtiyaca göre sosyal, kültürel ve sportif faaliyetleri kamu yararı doğrultusunda çalışmalar gerçekleştiren Anadolu Gençlik Federasyonu’nu Bingöl Solhan Eğitim Derneği, zeka oyunları yarışması düzenleyecek.

2013-2014 yılı faaliyet planı kapsamında, T.C. Kalkınma Bakanlığı adına Bingöl Valiliği ile Solhan Eğitim Derneği arasında tarihinde imzalanan sözleşme gereği ‘Akıllı Çocuklarla Güzel Yarınlara’ adlı SODES projesi kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı Zekâ Oyunları seçmeli dersi müfredatına uygun olarak Ekim 2013’ten bu yana Solhan’da öğrenim gören 4, 5, 6 ve 7. sınıf öğrencilerine yönelik Zekâ ve Akıl Oyunları Eğitimleri başarı ile verildi.

Bu yıl ise öğrencilerin problem karşısında muhakeme ve çözüme yönelik strateji kurma becerilerini geliştirmek, kritik kararlar alabilme cesaretini kazandırmak, takım olma bilinci ve bu takımın bir ferdi olarak gerekli sorumluluğu yerine getirme duygusunu yaşatmak ve zekanın toplumsal başarıya dönüşmesine imkan sağlamak amacıyla uygulanan Zeka ve Akıl Oyunları Eğitimleri sonucunda seçilen 4, 5, 6 ve 7. sınıf öğrencilerinin yarışabilmesi amacıyla “Yüzenada Zeka Oyunları Yarışması” düzenlenecek.

Konuyla ilgili bilgi veren Anadolu Gençlik Federasyonu Solhan İlçe Başkanı Ferhat Bayar, “Zeki ve çevik bir gençlik yetiştirmenin temeli eğitimdir. Bizde bu sebeple çocukları daha güzel yarınlara hazırlamak adına çeşitli organizasyonlar yapmaktayız. Bu yarışmamızda çocuklarımızı teşvik etmek adına çeşitli hediyeler ile ödüllendireceğiz” dedi.

Bingöl, Solhan YİBO Konferans Salonu’nun, 11 Haziran 2014 Çarşamba günü saat 13.30’da yapılacak yarışma sonunda dereceye girecek olan takımlar 4’er kişiden (4, 5, 6 ve 7.sınıftan birer öğrenci) oluşacak. Birinciye, katılım belgesi ve tablet bilgisayar (4 adet), ikinciye katılım belgesi ve fotoğraf makinesi (4 adet), üçüncüye katılım belgesi ve MP3 çalar (4 adet) verilecek.
Kaynak: İHA