Simi Adasına Diye Yola Çıktılar Umut Yolculuğu Lindos’ta Bitti

Suriye, den Yunanistan’ın Simi adasına gitmek için yola çıkan 2’si bayan 26 Suriyeli mülteci Datça açıklarındaki Lindos Koy’unda açlık ve susuzluktan bitkin halde bulundu.

Simi Adasına Diye Yola Çıktılar Umut Yolculuğu Lindos’ta Bitti
Karınları doyurulan ve bir çoğu doktor, öğretmen ve avukat gibi önemli meslek sahibi kaçaklar kendilerini Avrupa’ya götüreceğini vadeden kişiler tarafından kandırıldıklarını belirttiler.
Türkiye üzerinden Yunanistan’ın Simi Adası’na gitmek için yola çıkarılan aralarında doktor, avukat, öğretmen gibi eğitimi yüksek kişilerin de bulunduğu 2’si bayan 26 kişi kendilerini Simi Adası’na götürecek kişileri beklerken bir ihbar üzerine Datça Jandarma ekipleri tarafından yakalandı. İki günden bu yana aç ve susuz kaldıkları için bitkin halde bulunan kaçaklar Datça Jandarması tarafından kurtarılırken, Avrua hayali ile paralarını da organizatörlere veren kaçaklar kendilerine kurtarıp doyuran jandarma teşekkür ettiler.

İlçe jandarma komutanlığına getirilen kaçaklar ifadelerini vermeye başladılar ancak içlerinden bir kişinin şeker hastası olması nedeniyle fenalaşması sonucu Datça Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındığı belirtildi.

Kaçakları Datça,nın Lindos koyuna minibüs ile bıraktığı tespit edilen M.F.Ö (64) adlı kişi Marmaris’in Hisarönü mevkiinde yakalanarak çıkarıldığı Marmaris Adliyesi’nde tutuklanarak cezaevine konuldu.

Yakalanan kaçaklar ifadelerinin ardından Datça emniyet müdürlüğü yabancılar şubesine teslim edilerek buradan İzmir’e gönderilecekleri belirtildi.

Olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği öğrenildi.
Kaynak: İHA