Beyşehir’de Aşırı Yağmur Su Baskınlarına Yol Açtı

Konya'nın Beyşehir ilçesinde akşam saatlerinde aniden bastıran yağmur su baskınlarına neden oldu.


Beyşehir’de akşam saatlerinde aniden bastıran şiddetli yağmur sonrası yağan dolu ilçe merkezinde bulanan iş yerlerinde, bodrum katlarında, bahçelerde ve yollarda su baskınlarına neden oldu Aşırı yağan yağmur nedeniyle birçok evin bahçe duvarlarında yıkılmalar meydana gelirken, yollarda çökmeler oluştu. Rögarların tıkanmasıyla yollarda oluşan su baskınları nedeniyle trafikte olan araçlar güçlükle ilerledi. Tıkanan rögarları açmak ve baskınları önlemek için Belediye çalışanları seferber olurken, iş yerlerine su giren vatandaşlar kovalarla boşaltmaya çalıştı. Bodrum katlarında meydana gelen su baskınlarını önlemek için vidanjör ve itfaiye ekipleri adreslere giderek çalışmalarda bulundu.

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun çalışmaların olduğu yerlere giderek incelemelerde bulundu. Su baskınlarının beklenmedik bir anda olduğu söyleyen Murat Özlatun, “Bazı iş yerleri ile evlerin bodrum katlarında su baskınlarının yaşandığını, belediye ekiplerinin vatandaşların mağduriyetinin giderilmesi için seferber olduklarını” belirtti.

Özaltun, “Allah afetlerin büyüklerinden korusun. Biz bundan sonra en kötü ihtimalleri düşünüp ona göre, çalışmaları yapacağız. Geçmişte eksikliklerimiz olmuş olabilir, biz bunlardan ders çıkartıp çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

Kaynak: İHA