Roma'da 'Gay Pride' Yürüyüşü Yapıldı

İtalya'nın başŸkenti Roma'da, Gay Pride adı altında lezbiyen, gay, biseksüel ve transların (LGBT) katıldığŸı yürüyüşŸ yapıldı.

BaşŸkentin işŸlek meydanı Repubblica'da öğŸleden sonra başŸlayan yürüyüşŸ, kentin simgesi Kolezyum anıtı ve Venedik Meydanı yakınlarına kadar sürdü.
Roma'daki "Gay Pride" yürüyüşŸünü önceki senelerden ayıran özellik ise kentin sol tandanslı belediye başŸkanı Ignazio Marino'nun yürüyüşŸe katılmasıyla yaşŸandı. Kentte en son 1994 yılındaki yürüyüşŸe dönemin belediye başŸkanı Francesco Rutelli katılırken, o tarihten bu yana Marino, yürüyüşŸe katılarak destek veren ilk başŸkan oldu.
BaşŸkan Marino, Roma Belediye Meclisi'ndeki bütçe görüşŸmelerinin ardından eşŸcinseller sivil birliktelik talebi takvime koymaya çalışŸacaklarını ancak bunun yeterli olmadığŸını, ülke genelinde parlamentonun İtalya'nın diğŸer AB ülkelerinin arkasında kalmasına neden olan bu konuda adım atması gerektiğŸini savundu.
Korteje eşŸcinsel olduğŸu bilinen sol partilerden Sol-Ekoloji-ǖzgürlük (SEL) Partisi lideri Nichi Vendola, Demokrat Parti eski başŸkanı Gianni Cuperlo da katıldı.
YürüyüşŸ sırasında, organizatörler ve topluluk sık sık kortejin en ön sırasında yerini alan başŸkan Marino lehinde tezahüratlar yaparken, eşŸcinsellik karşŸıtı düşŸünceleriyle bilinen siyasetçilere kötü sözlü tezahürat yapıldı.
LGBT sözcüleri kendilerine destek veren Marino'dan, Roma'da eşŸcinsel evliliklerin önünü açması yönünde talepte bulundular.
Organizatörlere göre 200 bin kişŸinin katıldığŸı yürüyüşŸte çalınan popüler şŸarkılarla katılımcılar eğŸlenirken, renkli görüntüler oluşŸturdu. YürüyüşŸ sırasında binlerce katılımcı, eşŸcinsellere haklarının verilmesini isteyen dövizler taşŸırken, buna yönelik slogan attı.
 
Kaynak: AA