'Yeni Yüzyılın Kralı Petrol İle Beraber Doğalgaz”

Eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Mehmet Hilmi Güler, geçen dönemin kralı petrol olduğunu belirterek, “Yeni yüzyılın kralı petrol ile beraber doğalgaz” dedi.

'Yeni Yüzyılın Kralı Petrol İle Beraber Doğalgaz”

Tokat Ekonomik Sosyal Kültürel Araştırmalar Derneği (TESKAD) tarafından düzenlenen “Günümüz Eneri Savaşları ve Gelecek Senaryolar” konferansına eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Mehmet Hilmi Güler, konuşmacı olarak katıldı.

Vali Mustafa Taşkesen, Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, eski Devlet Bakanı Metin Gürdere, eski AK Parti Tokat Milletvekili Resul Tosun ile davetlilerin katıldığı konferans öncesinde açılış konuşmasını TESKAD Başkanı Burhan Besler yaptı

Daha sonra kürsüye gelen Güler, Orta Doğu’da yaşanan çoğu olayın temelinde demokratikleşme dense de enerjinin olduğunu söyledi.

Enerjinin devamında suyunda olduğunu ifade eden Güler, “Enerjinin sadece ekonomik boyutu yok. Aynı zamanda bir diplomasi, uluslararası hukuk kavaramı. Ekonominin de ana unsularından bir tanesi. Biz bunu bütünüyle bakanlığımız döneminde gördük” diye konuştu

Doğalgaz ve petrolde kaynak ülke olmak kadar geçiş coğrafyasının da önemli olduğunu ifade eden eski Ordu Milletvekili Güler, Türkiye’nin konumu itibariyle bu avantajı kullanmaya gayret ettiklerini söyledi.

Orta Doğu bölgesinin tarih boyunca hem dinlerin çıktığı hem de temel savaşların ve medeniyetlerin bulunduğu bir yer olduğunu ifade eden Güler, hemen hemen bütün boru hatlarının kesişim yeri Anadolu olduğunu kaydetti.

Geçen dönemin kralı petrol olduğunu ifade eden Güler, “Yeni yüzyılın kralı petrolle beraber doğalgaz. Bu bakımdan bu noktayı ve bizimde anlaşmalarımızı göz önüne alırsak, 2025 yılına kadar süren anlaşmalarımız var” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA