İnönü Üniversitesinde Mezuniyet Töreni

İnönü Üniversitesi (İÜ), 2013-2014 akademik yılı mezuniyet töreni yapıldı.

İÜ yerleşkesinde bulunan stadyumda gerçekleştirilen törende konuşan İÜ Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, bugün üniversitenin 39. akademik yılı mezuniyet törenini gerçekleştirdiklerini ve öğrenimlerini başarıyla tamamlayan yaklaşık 6 bin gencin mezuniyet sevincini paylaştıklarını söyledi.

Okullarını bitiren gençlerin aldıkları eğitimle ve diplomayla bir yandan kendilerinin, diğer yandan ülkelerinin geleceğini inşa etmiş olacaklarını ifade eden Çelik, onların bu bilince sahip olduklarına yürekten inandığını belirterek, "Tabii biliyorsunuz biz beşikten mezara kadar ilim öğrenmeyi bir destur olarak gören bir medeniyetin de sahipleriyiz, müntesipleriyiz. Okulu bitirdikten sonra da eminim kendinizi geliştirmek için büyük bir çaba sarf edeceksiniz" dedi.

Üniversite birincisi Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü öğrencisi Remziye Özcan da bugün kendilerine kazandırılan ufukla üniversitenin diplomadan ibaret olmadığını öğrendiklerini dile getirerek, "Gençlik geleceğin tohumudur. Bu bilinçle dünyaya söyleyecek sözü olan, bilgiyi öğrenirken yeni bilgiler üretmek için çabalayan, gücünü ve enerjisini ülkesinin ve insanlığın hizmetine koşmak için harcayan, meslek ahlakını gözeten bizlerin, onurlu insanlar olmak en büyük sorumluluğumuzdur" ifadesini kullandı.
Konuşmaların ardından, bölümlerinde dereceye giren öğrencilere mezuniyet belgeleri ve çeşitli hediyeler verildi.

Mezuniyet sevincini yaşayan öğrenciler, hep birlikte keplerini havaya fırlattı.
- 62 yaşında üniversite bitirdi
Öte yandan 62 yaşındaki İhsan Alibeyoğlu isimli bir kişi de Mühendislik Fakültesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü'nden mezun oldu.
Alibeyoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çok mutlu olduğunu ve bunu ailesiyle birlikte yaşadığını belirtti.

Bu yaşta fakülte bitirmenin kolay olmadığını ve birçok meşakkate katlandığını kaydeden Alibeyoğlu, ailesinin, arkadaşlarının ve hocalarının kendisine çok yardım ettiklerini anlatarak, "Azmin elinden bir şey kurtulmaz. Zorlukları da çektik, haliyle olur. 62 yaşındasın, 20 yaşındaki çocukla aynı sırada oturuyorsun. Kolay değil" diye konuştu.

Törene Vali Yardımcısı Ahmet Sait Kurnaz, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertan Mumcu, öğretim üyeleri, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Kaynak: AA