İka Heyeti İtalya'yı Ziyaret Etti

İpekyolu Kalkınma Ajansı (İKA) Heyeti İtalya'nın Emilia Romagna'yı ziyaret etti.

İKA'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, İKA Yönetim Kurulu, bölgesel kalkınma ve kümelenme literatüründe en başŸarılı bölgelerden kabul edilen ve üretim yapısı ile sosyal yapısı TRC1 Bölgesi'ne oldukça benzeyen İtalya'nın Emilia Romagna Bölgesi'ne çalışŸma ziyaretinde bulundu.
Ziyartte Türkiye Milano Ticaret AtaşŸeliğŸi, Milano Türkiye BaşŸkonsolosluğŸu, Promos Lombardia Yatırım Ajansı, Emilia-Romagna Bölgesel GelişŸim A.şž, Emilia-Romagna Bölgesi Teknoloji GelişŸme Ajansı ve BioAgriCoop ile görüşŸmeler yapılarak bilgi ve deneyim paylaşŸımı yapıldı.
İKA Genel sekreteri Bülent ǖzkan, İKA'nın bölgesindeki yatırım imkanlarının tanıtılması, yatırımcı çekilmesi ve ticari işŸbirliğŸi olanaklarının gelişŸtirilmesi amacıyla yurtdışŸı çalışŸma ziyaretlerini sürdürdüğŸünü belirtti.

Kalkınma konusundaki perspektiflerine katkı sağŸlanması amacıyla İtalya'nın Emilia Romagna Bölgesi'ne 5 günlük bir çalışŸma ziyareti düzenlediklerini aktaran ǖzkan, şŸunları kayrdetti-
"LJalışŸma ziyareti süresince bölgesel gelişŸme konularında başŸarılı dünya örnekleri yerinde ziyaret edilerek, söz konusu başŸarıda katkısı olan kurumlar ile görüşŸülmeler yaptık. GörüşŸmeler neticesinde gerek kurumlar, gerekse de ilgili kuruluşŸlardan olumlu tepkiler aldık. Bölgemizdeki yatırım imkÇ¢nlarının tanıtılması ve uluslararası anlamda ajanslar arası işŸbirliğŸinin oluşŸturulması için önümüzdeki süreçte de çalışŸma ziyaretlerimizi sürdüreceğŸiz."
Ziyarete Adıyaman Belediye BaşŸkanı Fehmi Hüsrev Kutlu, Kilis Belediye BaşŸkanı Hasan Kara, Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası BaşŸkanı Mustafa Uslu, Adıyaman İl Genel Meclis BaşŸkanı Salih şžahan, Kilis İl Genel Meclis BaşŸkanı Metin KarakuşŸ ve ajans uzmanları katıldı
 
Kaynak: AA