Akkuyu Ngs 'Fantastica 2014' Yarışması

Akkuyu Nükleer Güç Santrali (NGS) Elektrik ǜretim A.şž tarafından bu yıl 3'üncüsü düzenlenen ''Fantastica 2014'' yarışŸmasında, 6 kategoride birinci olarak Rusya seyahati kazanan İçelli yarışŸmacılar, Udomlya kentinde düzenlenen törende ödüllerini aldı.

Akkuyu NGS'den yapılan açıklamaya göre, Udomlya kentinde bulunan Kalininskaya Nükleer Güç Santrali'nde düzenlenen ödül töreninde, "Gelecek için enerjimiz var" başŸlığŸı ile düzenlenen yarışŸmada heykel kategorisinde birinci olan Ali Bünyamin Eyce, maket kategorisinde birinci olan Halil şžimşŸek, el işŸi kategorisinde birinci olan Mehmet Can GümüşŸ, aplike kategorisinde birinci olan AyşŸe SipahioğŸlu, resim kategorisinde birinci olan Bekir Bal ve grafik tasarım kategorisinde birinci olan Mustafa Anay ödüllerini Kalininskaya NGS Genel Müdürü Mikhail Kanysh'nin elinden aldı.
YarışŸmacılar, törenin ardından Kalininskaya Nükleer Güç Santrali'ni ziyaret ederek, santralin işŸleyişŸi hakkında bilgi aldı.
Akkuyu NGS Elektrik ǜretim A.şž. Büyükeceli Bilgilendirme Merkezi Müdürü Eyyüp Lütfi Sarıcı, Fantastica 2014'e katılımın yoğŸun olmasının kendilerini mutlu ettiğŸini kaydetti.

ǖzellikle çocukların ve kadınların ilgisinin önemli olduğŸunu belirten Sarıcı, "İnsanlar gelişŸimleri hayal ederek eserlerini yansıttılar. Nükleer santralle birlikte bu hayallerin hepsi gerçek olacak. Bizim bu bölge için, Türkiye için enerjimiz var" ifadesini kullandı.
 
Kaynak: AA