'Dünyanın En Kalabalık Kahvaltı Sofrası' Rekoru

Van Kahvaltısı Derneği üyeleri, "Dünyanın en kalabalık kahvaltı sofrası" rekorunda büyük payı olan Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) çalışanlarına, esnaf ve gazetecilere, düzenlediği kahvaltılı programı ile teşekkür etti.

Kentteki bir kahvaltı salonunda gerçekleşen toplantıda, Van'da 51 bin 793 kişinin katılımıyla kırılan "Dünyanın en kalabalık kahvaltı sofrası" rekoru kutlandı.
Van Kahvaltısı Derneği Başkanı Yunus Caner, yaptığı açıklamada, rekorda emeği geçenlere teşekkür etti.
Van'da kahvaltı kültürünün çok eski tarihlere dayandığını belirten Caner, kırılan rekorun tüm Türkiye'yi ilgilendirdiğini söyledi.

Caner, "Kahvaltı rekorunda büyük payı olan Van TSO Başkanı Necdet Takva'ya özelikle çok teşekkür ediyorum. Gerçekten çok mutlu ve çok gururluyuz" dedi.

Van TSO Başkanı Necdet Takva ise Van kahvaltısının binlerce yıllık geçmişinin olduğunu belirterek bu rekoru yaşatmak gerektiğini söyledi.

Takva, "Arkadaşlardan ricam, bu rekoru yaşatmak ve Van'ın marka değeri olan kahvaltı kültürünü de değer vermek amacıyla, her yıl haziranın ilk pazar gününün, Van'da, 'Dünya Kahvaltı Günü' olarak kutlanmasını istiyoruz. Böyle bir önerim var. Görevde olduğum sürece bu etkinliğe, elimden gelen desteği sunarım" diye konuştu.

Takva, rekorla ilgili yaptıkları çalışmaları ve rekorun arka planını belgesele dönüştürmeye çalıştıklarını ifade etti.

Takva, şöyle konuştu:
"Bu arka planda bazen arkadaşlarla tartıştık bazen de birbirimizi eleştirdik. Ama bugün Van kahvaltısının birleştirici gücüyle yine bir aradayız. Bütün kahvaltı salonlarında çalışan arkadaşlarımızın emeği var. İşletmecisinden garsonuna kadar. Emek sahibi herkese minnettarlığımı ve teşekkürümü ifade ediyorum. Bu bir dünya rekorudur. Hak edilmiş bir rekordur. Belki sayı eksik bile ifade edilmiştir. Biz kentimize olan borcumuzu ödüyoruz. Alınan Guinness sertifikasının da en çok kahvaltı salonlarımızda değer bulacağına inanıyorum."
Ardından Caner, Takva'ya teşekkür plaketi, Takva ise Caner'e Guinness sertifikasının bir kopyasını hediye etti.
Kaynak: AA