Şamil Tayyar: Erdoğan’ı götürecekse Türkiye’nin bölünmesine bile razılar

Şamil Tayyar katıldığı televizyon programında çözüm süreci ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Şamil Tayyar: Erdoğan’ı götürecekse Türkiye’nin bölünmesine bile razılar
Erkan Tan ve Şamil Tayyar'ın her Salı günü saat 23:00'te Beyaz TV'de ekran karşısına geçtiği'Son Söz' isimli televizyon programında Şamil Tayyar çözüm sürecine ilişkin önemli değerlendirmeler yaptı.

Erkan Tan ve Şamil Tayyar'ın gündemi değerlendirdiği programda sunucu Erkan Tan'ın Şamil Tayyar'a, “Fark ettiniz mi? İktidar zor durumda kalsın diye kan dökülsün, kaos olsun, terör hoplasın ortalık karışsın isteyenler var. Ne dersiniz?” sorusunu yöneltmesi üzerine Tayyar şu açıklamalarda bulundu:

‘Erdoğan'ın gitmesi için Türkiye'nin bölünmesine razı olanlar var'

Recep Tayyip Erdoğan'ı götürecekse Türkiye'nin bölünmesine bile razılar. Çünkü Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde AK Parti'yle beraber adamların iktidarları yıkıldı. Kendilerine yeni Türkiye'de yer olmadığını düşünüyorlar ve haklılar. Artık yeni Türkiye'yi eski dinamiklerle algılamaya çalışmak asla mümkün değildir. Bizim yeni Türkiye tasavvurunu anlayanlar ve buna entegre olanlarla hiçbir problem olmaz. Kendi iktidarlarını kaybettiler.

‘Öcalan'a sahip çıkanlar bugün hükümete suçlamada bulunuyorlar'

İşin komik tarafı; bugün AK Parti'yi Öcalan'ın kankası olmakla suçlayanlar dün Öcalan ellerindeyken sahiplendiler ve hamilik yaptılar. Abdullah Öcalan 1999 yılının Şubat ayında Türkiye'ye getirildiği zaman iktidarda DSP azılı hükümeti vardı. 1 buçuk ay sonra seçim yapıldı 18 Nisan'da ve MHP koalisyon ortağı oldu DSP, MHP ve Anavatan Partisi. Abdullah Öcalan cezaevindeydi henüz daha hakkında mahkeme kararı da yoktu. 18 Nisan 1999 seçim kampanyasını “Abdullah Öcalan'ı asacağız!” ret örü üzerine kurdunuz. Peki asabildiniz mi? Asamadınız. 2000 yılı Ocak ayında protokol yayınladınız ve idamı protokolle dondurdunuz. O gün Öcalan'a sahip çıktınız, bugün hükümete Öcalan'ın kankasısınız diye suçlamada bulunuyorsunuz. Eğer bugün AK Parti hükümetinin bir yanlışı olduğunu düşünenler varsa önce bir aynaya bakacaklar ve 99 yılını hatırlayacaklar.