Erdemli'de Üniversite Öğrencilerine Mezuniyet Töreni

İçel Üniversitesi (MEÜ) Erdemli Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksekokulu (UTİYO) ile Erdemli Meslek Yüksekokulu (MYO) öğrencileri için mezuniyet töreni düzenlendi.

MEÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Gürol Emekdaş, okulun amfisinde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, İçel Üniversitesi'nin ülkenin en saygın ve kaliteli eğitim veren, en genç üniversitelerinin başında geldiğini söyledi.

MEÜ'nün ilklerin üniversitesi olduğunu ifade eden Emekdaş, şöyle konuştu:
"Ülkemizde hali hazırda 185 üniversite var ve bunlardan 110 tanesi devlet üniversitesi. 185 üniversite içinde İçel Üniversitesi değişik birimleriyle hem akademik hem idari çalışmalarıyla ülke içinde ses getiren bir üniversite. 2003 yılında tıp fakültemiz kalite yönetim sistemi belgesi alan ilk tıp fakültesidir. 2011 yılında İçel Üniversitesi hem akademik hem idari bilimlerinde kalite yönetim belgesini alan ilk devlet üniversitesidir. 2012 yılında Avrupa Konseyi tarafından verilen Avrupa Kredi Transfer Sistemi belgesini alan 8 devlet üniversitesinden birisiyiz. 2013 yılında Avrupa Kalite Vakfı tarafından hem yönetim hem akademik faaliyetler anlamında 4 yıldız mükemmellikte yetkinlik belgesi alan Türkiye'deki 4 üniversitesinden birisiyiz. Yani İçel Üniversitesi ilklerin üniversitesi oldu. Bu üniversitede okuyan ve mezun olan öğrenciler çok şanslı."
Konuşmaların ardından, öğrencilere diplomaları, Erdemli Kaymakamı Osman Taştan, Garnizon Komutanı Vekili Jandarma Üsteğmen Ethem Gökboğa, İçel Baro Başkanı Alpay Antmen, Cumhuriyet Başsavcısı Nebi Kurtgöz, yüksekokul müdürleri ve öğretim görevlileri tarafından verildi.

Öğrenciler tören sonunda keplerini havaya fırlatarak mezuniyetlerini kutladılar.
Kaynak: AA