Prysmian Group, Kalitesiz Kablolardan Çıkan Yangınlara Dikkat Çekiyor

Dünya çapında 50'den fazla ülkede 1879 yılından bu yana etkinliğini sürdüren Prysmian Group, ev, iş yeri, AVM gibi kapalı mekanlarda kalitesiz kablodan kaynaklanan yangınlara 5 Haziran'da Ankara'da düzenleyeceği toplantı ile dikkati çekecek.


Prysmian Group tarafından gerçekleştirilecek “Elektirik İletimi Güvenliğinde Yanmaz Kablonun Önemi” konulu toplantı, çok sayıda önemli projeye imza atan Oskar Elektrik Yönetim Kurulu Başkanı Osman Karagöz ev sahipliğinde gerçekleşecek. Toplantıda elektrik iletimi güvenliğinde yanmaz kablonun önemi yapılacak mini tatbikatlarla gösterilecek.

Yaşanan iş kazaları sebebi ile gözlerin güvenlik önlemlerine çevrildiği bu günlerde inşaat malzeme tercihlerindeki kalitenin de öneminin gitgide arttığını ifade eden Oskar Elektrik Yönetim Kurulu Başkanı Osman Karagöz, inşaat maliyetinin yüzde birinden az olan kabloda kaliteye dikkat edilmesi durumunda elektrik tesisatı kaynaklı yangınları tamamen önlemenin mümkün olduğunu kaydetti.

Karagöz, “Türkiye iş güvenliği anlamında oldukça sıkıntılı bir süreçten geçiyor. Soma’da yaşanan elim kaza tüm sektörlerin iş güvenliği konusuna daha fazla hassasiyet göstermesi gerektiğini acı bir şekilde ortaya koydu. İnşaatlarda en fazla önem verilmesi gereken konulardan biri de yanmaz kablo kullanımı olmalı. Oskar Elektrik Genel Merkezi’nde 5 Haziran Perşembe günü düzenleyeceğimiz tanıtım toplantısında da elektrik iletimi güvenliğinde yanmaz kablo kullanımının neden bu kadar önemli olduğunu katılımcılarla paylaşacağız” dedi.

Toplantıda inşaat sektörünün en önemli temsilcilerinin de bulunacağını vurgulayan Karagöz, Prysmian Group üretimi kabloların performans test sonuçları verilerinin de açıklanacağını bildirdi

Kaynak: İHA