Cumhurbaşkanı Gül Muğla’ya Geliyor

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Muğla’nın Bodrum ilçesinde 4-5 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek ve bu yıl Türkiye’nin ev sahipliği yapacağı 4. Türk Konseyi Devlet Başkanları Zirvesi’ne katılmak için Muğla’ya gelecek.

Cumhurbaşkanı Gül Muğla’ya Geliyor

Muğla’nın Bodrum ilçesi Göltürkbükü Mahallesindeki bir otelde düzenlenecek zirveye Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün yanı sıra Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Ilham Aliyev, Kırgız Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev ve Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov, konuk ülkelerin Dışişleri Bakanları, Kültür ve Turizm Bakanları katılacak.

Devlet başkanları ve bakanlar düzeyinde yapılacak görüşmelerin ardından zirve 5 Haziran 2014 tarihinde sona erecek. Aynı gün Muğla Valiliği’ni ziyaret edecek Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, saat 17.30’da Muğla Valiliği önünde karşılanacak. Cumhurbaşkanı Gül’e valilikte Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer tarafından brifing sunumu yapılacak. Valilik ziyaretinin ardından Menteşe’nin tarihi Arasta çarşısını ziyaret etmesi beklenen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, buradan Ankara’ya dönecek.
Kaynak: İHA