Alaca Hükümet Konağı Projesine 100 Bin Tl Ödenek

AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, İçişleri Bakanı Efkan Ala’yı ziyaret etti.

Alaca Hükümet Konağı Projesine 100 Bin Tl Ödenek

AK Parti Çorum Milletvekili Salim Uslu ziyarette Bakan Ala’ya mevcut Alaca ilçesine yapılması planlanan yeni Hükümet Konağı hakkında bilgiler verdi.

Hükümet Konağının 1952 yılında taş bina olarak yapıldığını, proje değişikliğine müsait olmamakla birlikte şuan ihtiyaca cevap vermediğini dile getiren uslu, “Yapı ve kapasite itibarı ile yetersiz kalan konağın yenisi yapılarak kamu kurumları ofislerinin bir araya toplanması ve vatandaşa daha iyi hizmet sunulmasını sağlamayı düşünüyoruz. İlçede yaptığımız girişimlerle Yeni Hükümet Konağı için 5 bin 383 metrekare arsa temin edilmiştir. Arsanın imar çalışmaları tamamlanarak bakanlığınız adına tahsis işlemleri bitirilmiş, yatırım programına alınması talep edilmişti. Konuyla ilgili katkı ve destekleriniz bekleriz” dedi.

İçişleri Bakanı Efkan Ala, yeni Hükümet Konağı proje çalışmaları için sürecin başlatılması talimatını verdi. İçişleri Bakanlığı İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı talimatı üzerine Çorum İl Özel İdaresi emrine 100 bin TL ödenek gönderilmek üzere yazışmaları başlattı.
Kaynak: İHA