Uzaktaki Camiye Gidemeyenler İçin 'Çadır Mescit'

Menteşe ilçesinde, evlerine uzak olan camiye gidemeyen mahalle sakinleri belediye tarafından kurulan çadırda teravih namazı kılıyor.

Orhaniye Mahallesi 112 Evler mevkisinde yaşayan vatandaşlar, en yakın caminin 2 kilometre mesafede olması nedeniyle, 2 yıldır ramazan ayında teravih namazını belediye tarafından kurulan çadır mescitte kılıyor.
Belediye ekipleri tarafından erkekler ve bayanlar için iki ayrı bölümde oluşturulan 30 metrekarelik çadır, yaklaşık 60 mahalle sakinine ramazan boyunca hizmet verecek.
Namaz öncesinde çadırdan oluşturulan mescit çevresinde toplanıp, sohbet eden mahalle sakinleri, evlerinden getirdikleri tüp ile çay demleyip komşularıyla zaman geçiriyor.
Menteşe Müftüsü Kazım Aşlık, gazetecilere yaptığı açıklamada, ramazan ayında vatandaşların teravih namazlarını rahat kılmaları için bazı önlemler aldıklarını söyledi.

Mahalle sakinlerinin evlerine uzak olan camiye gidemedikleri için çadırdan oluşturdukları mescitte teravih namazını kıldırdıklarını belirten Aşlık, 2 yıldır kurulan çadıra vatandaşların ilgi gösterdiğini ifade etti.

Şeyh Camisi müezzini Ömer Altıntaş ise çadırda kadın ve erkekler için iki ayrı bölüm oluşturduklarını, camiye gidemeyen özellikle yaşlıların ramazan ayında çadır mescitte teravih namazlarını kıldığını dile getirdi.
-"Cami ya da mescit istiyoruz"-
Mahalle sakinlerinden 76 yaşındaki İsmail Köroğlu, evlerine yakın bir noktaya cami ya da mescit yapılmasını istedi:
Çadır kurulmadan önce evlerinden getirdikleri halıları yere serip teravih namazını kıldıklarını anlatan Köroğlu, "Müftülükten imam istiyoruz bizim için buraya geliyor ve namazımızı kıldırıyor. Yaşımız ilerlediği için caminin bulunduğu yere gidemiyoruz. Buraya kalıcı bir cami ya da mescit yapanlar çok büyük bir hayır işlemiş olur. Buraya yapılacak 150 kişilik cami bizlere yeter" dedi.

Kaynak: AA