Türkiye Kamu Sen Tekirdağ İl Başkanı Doğan Açıklaması

Türkiye Kamu Sen Tekirdağ İl Başkanı Muzaffer Doğan, "Kamu çalışanlarının haklarını geriletecek, iş güvencesini ortadan kaldıracak birçok kanun tasarısının gündemi meşgul ettiği bir dönemi yaşıyoruz" dedi.

Doğan, Tuğlalı Park'ta Kamu Sen tarafından düzenlenen basın açıklamasında, memurların yıllardır yetersiz kaynakla elverişsiz şartlarda, düşük ücretle hizmet yürüttüklerini öne sürdü.
Memurların, iş güvencelerinin elinden alındığını iddia eden Doğan, "Memurluk mesleğine karşı yapılan bu saldırıların altında bir tek hedef yatmaktadır. O da, memurların bu güne kadar ki en büyük kazanı olan iş güvencelerinin ellerinden alınmasıdır" diye konuştu.

Doğan, bir çalışan için kazanılmış en büyük hakkın iş güvencesi olduğunu belirterek, şöyle konuştu:
"Kamu çalışanlarının haklarını geriletecek, iş güvencesini ortadan kaldıracak birçok kanun tasarısının gündemi meşgul ettiği bir dönemi yaşıyoruz. İktidar, geldiği günden beri memurluk güvencesini ortadan kaldırarak güvensiz ve güvencesiz bir çalışma hayatı oluşturmak için altyapı hazırlamakta, türlü söylemlerle kazanılmış haklarını yok ederek uygulamalarla, memurlarımızı adeta bir ateş çemberinin içine atmak istemektedir."
Açıklamanın ardından bir süre slogan atan grup, olaysız dağıldı.
Kaynak: AA