Selçuk Öğrencileri Tübitak'tan Ödülle Döndü

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Mühendislik Fakültesi öğrencilerinin, TÜBİTAK tarafından her yıl düzenlenen 2241/B Sanayi Odaklı Lisans Bitirme Proje Yarışmasında derece aldığı projeler, Congresium Ankara ATO Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda sergilendi.

SÜ Mühendislik Fakültesi'nden finale kalan dört projeden ikisi ödüle layık görüldü.

Yasemin Cemile Altinsu, Fatma Ustaoglu ve Handan Uzun'un Doç. Dr. Mahmut Kuş danışmanlığında gerçekleştirdiği "Esnek Işık Yayan Diyotlar" projesi Fen Bilimleri Tematik Alanı'nda, Gülsüm Akkuzu ve Asude Özdemir'in Prof. Dr. Bekir Karlık danışmanlığında gerçekleştirdiği "Malzeme Faz Analiz İşleminin Görüntü İşleme Teknikleri ile Gerçekleştirilmesi ve Bileşenlere Göre Malzemenin Sınıflandırılma İşlemi" projesi de Malzeme Tematik Alanı'nda birincilik ödülü aldı.
SÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Handan Gülce, gerek finale kalan, gerekse dereceye girerek başarı gösteren öğrencileri tebrik ederek başarılarının devamını diledi.
Ayrıca öğrencilerden Muhammet Sarıbel'in Prof. Dr. Handan Gülce danışmanlığında gerçekleştirdiği proje ile Ece Erten ve Emre Çıtak'ın Doç. Dr. Mustafa Karaman danışmanlığında gerçekleştirdiği proje, finale kalarak segilenmeye değer bulunan çalışmalar arasında yer alıyor.
Kaynak: AA