Sultangazi’nin Başarılı Öğrencilerine Kıbrıs Tatili

Sultangazi Belediyesi, lisede okuyan başarılı öğrencileri Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti turuyla ödüllendirdi.


Sultangazi Belediyesi, okullarında başarılı olan öğrenciler için Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde bir hafta süren gezi programı düzenledi.

Yavru vatana gelen başarılı öğrenciler, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin birçok tarihi ve kültürel mekanını gezdi. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün düzenlediği etkinlikte ortaokul öğrencileri için de Karadeniz Bölgesi’ne gezi düzenlendi.

Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay İHA'ya yaptığı açıklamada, “Geleneksel hale getirdiğimiz, okullardaki başarılı öğrencilerimizin turları Kıbrıs ile sınırlı değil. Daha evvel balkan ülkelerini gezdik. Onların dışında yakın ülkelere gittik. Bu yılda Kıbrıs'ı seçtik. Dolayısıyla okullarda başarılı olan kardeşlerimizi gerek sporda gerek başka etkinliklerde yine eğitim başarısında öne çıkan arkadaşlarımızı Kıbrıs'a tatile gönderdik. Bu yıl farklı bir şey gördüm. Kıbrıs'ta onları çok mutlu buldum. Amacımız çocukları buraya teşvik etmek. Yani onların başarılarını daha da ileri götürmelerini sağlamak ve bir şekilde gördüklerini arkadaşları ile paylaşarak fiiliyatta da yaşamak. Sadece teori bilgiler ile kalmamalı, ülkeleri yerinde görüp irdelediklerinde inanıyorum ufukları açılacaktır. Biliyorsunuz ilk ve orta dereceleri okullarda başarılı olan öğrencileri yurtiçi turlarla gezdirdik. Öğrencileri bir hafta boyunca Karadeniz,
Akdeniz, Ege ve Marmara bölgesi ve İç Anadolu’da Kapadokya’ya kadar beş yılda buraları gezdirdik. Gezilerimiz geleneksel şekilde devam edecek ve her sene sayımız biraz daha artırıyoruz. Başarılı öğrenci sayısını daha da artmasını talep ediyoruz. Gücümüz nispetinde bu güzellikleri birlikte paylaşarak hep beraber Sultangazi’de daha ufku açık insanları yetiştirmiş olacağız” şeklinde konuştu.

Sultangazi İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Demir, “Sultangazi Belediyemiz başarılı öğrencileri hem teşvik etmek hem de tarihi ve medeniyetimiz olan bölgeleri tanıtmak amacıyla bu gezileri düzenledi.

Biz bundan dolayı Sultangazi Belediyesi’ne teşekkür ederiz” dedi.

Başarısıyla geziye hak kazanan Mücahit Şamil Koca İHA’ya verdiği röportajda, “Yavru vatanı sadece televizyonlardan duyuyorduk, fazla bilmiyorduk. Bu gezi sayesinde tanıyıp görerek öğrenmiş olduk. Gerçekten algım değişti. Kıbrıs hakkında ve tarihi süreçteki gelişimini de görmüş olduk. Neler yaşanmış neler olmuş burada gördük. Memnunuz, Sultangazi Belediyesi'ne teşekkür ediyorum” dedi.

Geziye katılan öğrencilerden Şevval Satılmış, “Geçen yıl Makedonya, Kosova ve Arnavutluk’a gitmiştim. Bu senede Kıbrıs'ı görmüş oldum. Benim de Kıbrıs hakkında algılarım değişti. Televizyonda veya başkalarının anlattığının dışında farklı bir Kıbrıs gördüm” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA