Orta Öğrenim Kampüsü Hayata Geçiyor

Niğde’de kız öğrencilerine yönelik yapılacak olan “Orta Öğrenim Eğitim Kampusu” projesi hayata geçiyor.

Orta Öğrenim Kampüsü Hayata Geçiyor

Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, Maliye Bakanlığı tarafından onayı verilen Orta Öğrenim Eğitim Kampusunun önümüzdeki günlerde ihaleye çıkacağını söyledi.

İhaleye çıktıktan sonra kısa sürede tamamlanacağının müjdesini veren Vali Kılıç şunları dedi: “Niğde’de kamu binalarındaki yetersizlik nedeniyle bazı kurumlarımıza yeni kamu binası yapma ihtiyacı duyduk. Bununla ilgili olarakta bir yer arayışımız vardı. Kırbağlarında Milli Savunma Bakanlığını tarafından helikopter alanı olarak tahsis edilen yerin Savunma Bakanlığından araziyi bize bırakılmasını talep etmiştik ve kabul edildi. Hazineden de yeni bir tahsis talep ederek 80 dönümlük arazinin Tapu Kadastro ve Tarım İl Müdürlüklerine ve kız öğrencilerimiz için yapmayı planladığımız orta öğrenim kız öğrenci kampusune tahsis edilmesine talep etmiştik. Maliye Bakanlığından tahsis taleplerimiz uygun görüldü.

Uygun görüldüğüne dahil yazı geldi ve yazının gelmesiyle birlikte kız öğrencilerimiz için düşünülen orta öğrenim kampusunun ihalesine çıkacağız. Kamu ihale kurumuna müracaat ederek onlardan ihale numarası alıyoruz. İlimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA