Adana'da Sendika Üyelerinin Yeniden Yargılanması Kararı

Eğitim-Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca, Adana'da iş bırakma eylemine katılan sendika üyeleri hakkında verilen beraat kararının Yargıtay'ca bozulmasına ilişkin, "Yaptığımız basın açıklamaları, anayasadan ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nden doğan bir hak" dedi.

Karaca ve Eğitim-Sen, KESK, SES ve bazı sivil toplum kuruluşu üyeleri, 2011'de iş bırakma eylemine katılan ve açılan davada yargılanan 20 kişi hakkında Adana 10| Asliye Ceza Mahkemesi'nce verilen beraat kararının Yargıtay'ca bozulmasını protesto için İnönü Parkı'nda toplandı.
Grup, slogan atarak adliye binası önüne kadar yürüdü.
Karaca, yaptığı konuşmada, grevli toplu sözleşme haklarını kullanmak ve çalışma yaşamıyla ilgili olumsuzlukların ortadan kaldırılmasını talep etmek" amacıyla 21 Aralık 2011'de iş bırakma eylemi gerçekleştirdiklerini anımsattı.
Eylemde yürüyüş de yaptıklarını belirten Karaca, şunları kaydetti:
"Bazı sendika ve sivil toplum kuruluşları da bize destek olmuştu. Burada yargılananlar arasında KESK'in dışında farklı sendikalardan arkadaşlarımız da var. Biz bugüne kadar buna benzer açıklamalar yaptık. Çoğu zaman olmuyor ama özellikle Adana'da 2011, 2012 ve 2013'te, her yaptığımız açıklamaya yönelik dava açma sürecine sizler de tanık oldunuz. Bu da onlardan biri. Aslında bu dava geçen yıl görülmüştü ve beraat etmiştik. Yaptığımız basın açıklamaları, anayasadan ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nden doğan bir hak. Bununla ilgili onlarca dava örneği var. Mahkemede yine beraatımızı isteyeceğiz, muhtemelen de öyle sonuçlanacak."
KESK dönem sözcüsü ve SES Şube Başkanı Tekin Müjde de "Dava konusu eylemden sonra yargılandık ve ilk duruşmada beraat ettik. Basın açıklamasında şiddet içeren bir davranış sergilemedik fakat Yargıtay, davanın yeniden görülmesini hükme bağladı. Toplantı ve gösteri yürüyüşleri, uluslararası hukuk tarafından da güvenceye alınmışken Türkiye'de halen yargılama konusu yapılabilmekte" diye konuştu.

Konuşmaların ardından grup olaysız dağıldı.
Kaynak: AA