Minik Sporculardan Vali Barut’a Ziyaret

Ülkü Spor Kulübü Başkanı Ömür Tolunay, kulüp yöneticileri ile minik sporculardan oluşan 40 kişilik heyet Vali Alim Barut’u ziyaret etti.

Minik Sporculardan Vali Barut’a Ziyaret

Vali Hasan Canpolat Toplantı Salonu’nda gerçekleşen ziyarette öğrenciler, Vali Alim Barut’a merkezi yönetim ve valilik makamıyla ilgili sorular sordu. Öğrencilere valilik hakkında bilgi veren Barut, meslek seçimi konusunda da tavsiyelerde bulundu.

Vali Barut ziyarette yaptığı konuşmada, “Vali, devletin temsilcisidir. Bizler burada Cumhurbaşkanımızı temsil ederiz, o nedenle de araçlarımızda bayrak taşırız. Ayrıca her bakanlığın ayrı ayrı temsilcisiyiz. Bakanlıklar yazışmaları bizim aracılığımızla yapmaktadır. Bunların yanında Valinin en önemli görevi; huzur ve asayişi sağlamaktır. Valilik, ulaşılmaz bir makam değildir. Bunu gençlerimizin yakından görmesini istedim. Sizin yaşlarınızda iken Valilik makamı, bana da ulaşılmaz bir makam gibi geliyordu ama bugün ben buradayım. Yarın sizler de benim bulunduğum makamda olabilirsiniz. Hiçbir zaman kendinizi ve yapabileceklerinizi küçük görmeyiniz. İdeallerinizde ne varsa onu gerçekleştirmek için hayatınızı ona göre planlayınız. Büyük düşünün, hedeflerinizi yüksek tutunuz ve her zaman kendinize güvenin" dedi.

Barut, ziyaretin sonunda çocuklara kalem hediye ederek hatıra fotoğrafı çektirdi.
Kaynak: İHA