Ramazan Öncesi Fırıncılar Bilgilendirildi

Ramazan ayının yaklaşması nedeniyle Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliğine uyum konularında fırıncılar ile bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Ramazan Öncesi Fırıncılar Bilgilendirildi

Toplantının açılış konuşmasını yapan Düzce İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Harun Kabaoğlu, ekmeğin toplumun en temel gıda maddesi olduğunu, üretimden tüketime kadar tüm aşamalarda faaliyet gösteren gıda işletmecilerinin gıda mevzuatına uyum konusunda azami dikkat ve gayret göstermesi gerektiğini söyledi.

Gıda güvenliği açısından ambalajsız ekmeklere eldivensiz dokunulmaması gerektiğini belirten Kabaoğlu, özellikle yaz aylarında artan sıcaklık ve toz nedeni ile risk oranının daha da yükseldiğinden bu ekmeklerin kapalı kasalarda ve araçlarda nakledilmesi, market içindeki dolaplarda satılması ve müşterinin el değmemesi için; satıcıların dolaplarda gıdaya uygun eldiven ile ekmek satışı yapılmasının yasal zorunluluk olduğu konusunda uyarılarda bulundu.

İl Müdürü Harun Kabaoğlu, “Ramazan ayının yaklaşması nedeni ile başta ekmek fırınları ve pastaneler olmak üzere; et ve et mamulleri, hayvansal gıdalar, hurma, bayram şekerleri olmak üzere vatandaşlarımızın ramazan ayında yoğun olarak tükettiği gıdalara yönelik denetimleri arttırdıklarını, yapılacak denetimlerde açıkta ambalajsız ekmek simit vb. gıda satan esnafın tespiti halinde yasal yaptırıma maruz kalabilecekler. Tüketicilerimiz gıda ile ilgili her türlü şikâyetlerini Alo 174 Gıda Hattına bildirebilir” dedi.

Toplantıda ayrıca, Gıda Kontrol Görevlisi Mühendis Arzum Bahar Kurtoğlu tarafından gıda mevzuatı açısından işyerinde uyulması gereken asgari teknik ve hijyenik şartlar ile tebliğ hükümlerine uygun ekmek üretimi, ambalajlanması, etiketlenmesi, dağıtımı ve satışı ile personellere en geç 5 Temmuz 2014 tarihine kadar hijyen eğitimi aldırılması” konularında bilgilendirmeler yapıldı.

Toplantı daha sonra, fırıncıların soruları cevaplandırılarak sona erdi.
Kaynak: İHA