Lice'de Kaçırılan Uzman Çavuşun Serbest Bırakılması

Diyarbakır'ın Lice-Hani karayolunu trafiğe kapatan grup tarafından kaçırılan uzman çavuş İlhan Çalışkan'ın serbest bırakılması Merzifon ilçesindeki ailesi tarafından sevinçle karşılandı.

Öğlen saatlerinde oğullarının serbest bırakılacağını öğrenen ailenin sevinci, Lice Kaymakamlığına getirilen oğullarının sesini telefonda duymalarıyla daha da arttı.
Aldığı güzel haberi akrabaları ve komşularıyla paylaşan anne Fatma Çalışkan (60), AA muhabirine yaptığı açıklamada, çok mutlu olduğunu aynı zamanda hüzünlendiğini söyledi.

Oğlunun sesini telefonda duyunca çok şaşırdığını anlatan Çalışkan, "1 aydır oğlumun sesini duymuyordum. O, telefonda 'anne' deyince birden çok şaşırdım. Allah herkesi kavuştursun. Çok hüzünlüydüm. Haberi gelince çok sevindik. Allah kimseyi evladından ayrı düşürmesin. Herkesi sevindirsin" dedi.

- "Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum"
Baba Aziz Çalışkan (66) ise hayatının en mutlu gününü yaşadığını belirterek, kimsenin evlat acısıyla imtihan edilmemesi temennisinde bulundu.
Duygularını anlatmak için kelime bulamadığını dile getiren Çalışkan, "Öğlen saatlerinde Diyarbakır'dan, İnsan Hakları Derneği'nden aradılar ve oğlumun serbest kalacağını söylediler. Geçen günlerde 'niye böyle oldu' diye çok düşündüm. İşin içinde bir hıyanet mi var diye de aklıma gelmedi değil. Devletimize, milletimize emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bizleri yalnız bırakmadılar. Dualarını esirgemediler" diye konuştu.

Uzman çavuşun kız kardeşi İlknur Çalışkan Akbıyık da kardeşinin evladını görmeye giderken kaçırıldığını belirterek "Yeter ki yuvasına kavuşsun. Allah'a şükürler olsun. İnşallah bu son olur. Bir daha böyle bir şey yaşanmaz" ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA