Fas'ta Mavazine Müzik Festivali

Fas'ın başkenti Rabat'ta düzenlenen Mavazine Müzik Festivali, dünyanın farklı ülkelerinden birçok sanatçının katılımıyla devam ediyor.

Bu yıl 13'üncüsü antik Şalle kentinde düzenlenen festivalin üçüncü gününde farklı dillerde verdiği etnik müzikle tanınan Türk şarkıcı Çiğdem Aslan sahne aldı. Türkçe, Kürtçe, Bulgarca, Yunanca, Arapça ve Rumca şarkılar söyleyen Aslan, seyircilerden büyük ilgi gördü.
Nüfus mübadelesi sonucu, Anadolu'dan Yunanistan'a göç eden Rumların oluşturduğu müzik türü olan "Rembetiko" gibi halk şarkılarını da seslendiren Aslan, dinleyenlere müzik ziyafeti sundu.
Aslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dünyadaki "en seçkin müzik festivalleri" arasında yer alan Mavazine'ye katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Öte yandan, Fas'ın yazılı ve sözlü kültür mirasını korumak ve tarihi Marakeş kentinin "Ed-Dakka" (vurmalı çalgı aleti) sanatını tanıtmak amacıyla kurulan, "Efves Baba" grubunun, festival çerçevesinde caddeleri dolaşarak vurmalı ve üflemeli müzik aletleri eşliğinde yaptığı folklorik ve akrobotik danslar da izleyenlerin beğenisini topladı.
Ünlü Porto Rikolu şarkıcı Ricky Martin, ABD'li Alicia Keys, Iraklı Kazım es-Sahir, İngiliz Robert Anthony Plant, Lübnanlı Nancy Ajram'ın konser vereceği birçok yerli ve yabancı sanatçının katıldığı festival, 7 Haziran'a kadar devam edecek.
Kaynak: AA