Eto Heyeti İtalya Büyükelçisi Scarante’yi Ziyaret Etti

Eskişehir Ticaret Odası (ETO) Başkanı Metin Güler ve beraberindeki heyet, karşılıklı ekonomik ilişkileri görüşmek üzere İtalya Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Gianpaolo Scarante’yi ziyaret etti.

Eto Heyeti İtalya Büyükelçisi Scarante’yi Ziyaret Etti

İtalya Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği’nin Ticaret Ataşesi Emilio Sessa ve Ticaret Bölümü Müdürü Francesco Varriale’nin de hazır bulunduğu görüşmede konuşan Büyükelçi Scarante, Eskişehir Ticaret Odası’nın İtalya Büyükelçiliği’nin Türkiye’deki en önemli partnerlerinden olduğunu ifade ederek, muhabir konsolosluk ve vize ofisi gibi stratejik çalışmaların başarılı bir biçimde yürütülmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi

ETO Başkanı Metin Güler ise, İtalya Büyükelçiliği’ne gerçekleştirdiği ziyarette mevcut ilişkilerin sürekli geliştiğini hatırlatarak, Eskişehir’in 2014 yılının ilk 5 ayında İtalya’ya gerçekleştirdiği ihracatın geçen yıla oranla yüzde 36’lık bir artış gösterdiğini vurguladı. Güler ayrıca bu yıl içinde ETO üyesi 103 tüccar ve sanayiciye ticari ve uzun süreli vize sağlandığını söyleyerek bu hizmetin Eskişehir ticaret ve sanayisine değer katacağını sözlerine ekledi.

Gerçekleşen konuşmaların ardından, 2014-2015 döneminde ticari ve sosyal alanlarda gerçekleştirilebilecek somut çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. Toplantıda ayrıca güz döneminde İtalya Büyükelçiliği ve ilgili taraflarca Ankara’da yapılması planlanan havacılık sektörü buluşmasına ETO üyelerinin katılımı da değerlendirildi.
Kaynak: İHA