Aladağ'da ''aile İçi Şiddet ve Erken Evlilik'' Konferansı

Aladağ'da muhtarlara yönelik ''aile içi şiddet ve erken evlilik'' konferansı verildi.

Aladağ Kaymakamlığı'nın organizesinde Milli Eğitim Müdürü Mehmet Aktaş, Müftüsü Celal Toktaş ve Emniyet Amirliğinde görevli polis memuru Mustafa Kerim Şener tarafından verilen konferansa, ilçe genelindeki muhtarlar katıldı.

Milli Eğitim Müdürü Mehmet Aktaş, şiddetin toplumun kanayan yarası olduğunu belirterek, ifade ederek, "Şiddet yaşanan ailelerde en büyük psikolojik yıkım çocuklarda oluşur. Çünkü çocuklar ailelerinin içinde mutlu bir ortamda yaşamayı isterler. Bu nedenle ailelerde şiddetin önlenmesi çocukların gelecekteki yaşamları için olumlu etkiler bırakır. Çocuklar ailelerinden gördükleri olumlu ya da olumsuz rolleri ileri ki yaşlarda kendi hayatlarında uygular'' dedi.

Müftü Celal Toktaş da İslam dininin kadına değer verdiğini belirterek "Peygamber Efendimiz 'Cennet anaların ayakları altındadır' buyurarak, kadına verilen önemi en güzel şekilde belirtmiştir. Kadın dövülesi değil, eli öpülesi bir varlıktır" diye konuştu.

Polis memuru Mustafa Kerim Şener de 6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun hakkında bilgiler vererek muhtarların bulundukları mahallede bu tür suçlara direk müdahale ederek en yakın kolluk kuvvetlerine bildirimde bulunmaları gerektiğini ifade etti.

Konferansa katılan ebe Bahar Özdemir de erken yaşlarda evliliğin kız çocukları üzerindeki olumsuz etkilerine değinin sunum yaptı.
Kaynak: AA