Yazar Akın Hindistan’ın Ankara Büyükelçisi İle Biraraya Geldi

Özellikle “Dünya Medeniyetleri” ile ilgili romanlar yazan Yazar İlhan Akın, göreve yeni başlayan Hindistan'ın Ankara Büyükelçisi Madhumita Hazarika Bhagat’ın özel davetlisi olarak gittiği Ankara’da, Büyükelçilik Makamında kabul edildi.

Yazar Akın Hindistan’ın Ankara Büyükelçisi İle Biraraya Geldi
Hintli Büyükelçi tarafından çok sıcak karşılanan Akın, yaklaşık 2 saati bulan görüşmede, Hindistan Tarihi ve Hindistan Kültürü ile ilgili yazmış olduğu “Tears Of The Ganges-Ganj’ın Gözyaşları” adlı romanıyla ilgili Büyükelçi Hanım’a detaylı bilgi verdi.
Görevine yeni başlayan Hindistan Büyükelçisi Bhagat, Hindistan’ı bu kadar yakından tanıyan, hiç gitmediği halde Hindistan’la ilgili roman yazabilecek kadar derin bilgiye sahip olan bir Türk’le tanışmaktan son derece mutlu olduğunu belirterek, bu çok önemli kitaptan bütün Hindistan’ın haberdar olması için elinden gelen çabayı göstereceğini söyledi.

Ülkelerinde her yıl birkaç kez “Yazarlar Kongresi” düzenlendiğini, Bollywood’un ünlü senarist ve yapımcılarının da bu kongrelerde hazır bulunduklarını belirten Madhumita Hazarika Bhagat, İlhan Akın’ı özellikle bu kongrelere katılmak üzere Hindistan’a davet etti.

Karşısında okunan roman kesitlerinden, romanın konusuna uygun resimler çizen ünlü Hintli Ressam Manas Roy’un yakında Ankara’ya bir ziyaret gerçekleştireceğini hatırlatan Büyükelçi, yazar İlhan Akın’ı ünlü ressamla tanıştırmaktan, “Tears Of The Ganges-Ganj’ın Gözyaşları” adlı romanının resmini Manas Roy’a çizdirmekten memnuniyet duyacağını belirtti.

Yazar Akın’ı en kısa zamanda Hindistan’a davet eden Büyükelçi, ilk fırsatta Düzce’ye misafir olmaktan onur duyacağını da sözlerine ekledi.

2011 yılında Parşömen Yayınları tarafından basılan ve İlesam tarafından ödüllendirilen “Tears Of The Ganges-Ganj’ın Gözyaşları” adlı roman, Hint yetkililerin ilgisini çekmiş, bu çerçevede Yazar Akın, sırasıyla Büyükelçi Sayın Raminder Singh Jassal, Büyükelçi Sayın Ramesh Chandra, Büyükelçi Bayan Susmita Gongulee Thomas ve son olarak Büyükelçi Bayan Madhumita Hazarika Bhagat tarafından kabul edilmiş, bunlardan iki büyükelçi Düzce’ye misafir olmuşlardı.
Kaynak: İHA