Okulun Yıkılmaması İçin Halka Oluşturdular

Geçtiğimiz aylarda belediye meclisinde kabul edilen karar gereğince iki eski okulun bulunduğu binanın yıkılarak yerine cami yapılmasına karşı çıkan sendika temsilcileri, bina önünde halka oluşturdu.

Okulun Yıkılmaması İçin Halka Oluşturdular

Samsun’daki Tarım Meslek ve Anadolu Meslek Lisesi’nin bulunduğu binanın yıkılarak yerine cami yapılmak istenmesine karşı çıkan bazı sendika üyeleri okul önünde halka oluşturdular.

Atakum ilçesindeki Tarım Meslek ve Anadolu Meslek Lisesi’nin yıkılıp yerine cami yapılmasını istemeyen sendika üyeleri Atakum Amfi Tiyatro önünde bir araya geldiler. Yürüyüşe çok sayıda sendika ve parti üyeleri katıldı.

Az sayıda Tarım Meslek ve Anadolu Meslek Lisesi öğrencisinin de bulunduğu yürüyüş Atakum Amfi Tiyatro önünden başlayarak Atatürk Bulvarı üzerinden okul önüne kadar devam etti. Okul önünde toplanan grup burada el ele tutuşarak halka oluşturdular.

Grup adına açıklama yapan Okul Aile Birliği Başkanı Nihal Gürpınar, “Cuma gününden bu yana biz hakkımızı ve hukukumuzu arama direnişinin içindeyiz. Kimseye saygısızlık yapmak, kimsenin hakkını elinden almak gibi bir gayretimiz asla olmamıştır. Biz sadece elimizdekini korumaya çalışmaktayız. Şimdi eylemimize okulumuzun kenarında el ele tutup bir zincir yaparak sonlandırmak istiyoruz. Sonra yine burada oturup sessizce mahkemenin sonucunu beklemeyi düşünüyoruz” dedi.

Yapılan basın açıklamanın ardından grup okul önünde el ele tutuşarak zincir oluşturdular. Zincirin ardından bazı gençler okul önünde oturdular.
Kaynak: İHA