Kulakkaya Yaylası'nda Trekking Keyfi

Giresun'un Dereli ilçesinde Kaymakam Ömer Faruk Kala'nın da aralarında bulunduğu yaklaşık 40 kişilik grup, Kulakkaya Yaylası'nda doğa yürüyüşü yaptı.

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansınca desteklenen "Dereli Doğa Turizmiyle Kalkınıyor Projesi" kapsamında Dereli ilçesine bağlı Yavuzkemal beldesindeki Kulakkaya Yaylası'na doğa yürüyüşü düzenlendi.

Orman yolunda 1,5 saat yürüyen Kaymakam Kala ve beraberindekiler, Belen Tepesi'nden bölgedeki güzel manzarayı izledi.
Kala, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, ilçede çok güzel yaylaların bulunduğunu ancak bunları istenilen seviyede tanıtamadıklarını söyledi.

Yaylalarda doğa turizmine uygun birçok güzelliğin olduğunu belirten Kala, "Dereli Doğa Turizmiyle Kalkınıyor Projesi kapsamında trekking ve safari yolları belirleyeceğiz, bu güzergahları haritalandıracağız. Bugün ilkini gerçekleştirdiğimiz yürüyüş etkinliğimiz oldukça keyifli geçti" dedi.

Giresun yaylalarının farklı özelliklere sahip olduğuna dikkati çeken Kala, şunları kaydetti:
"Orman gülleri, seyrine doyumsuz mavilerle bezenmiş bir manzara, güneş, bulutlar... Fazla söze de gerek yok aslında. Bölge, dünyanın birçok yerinde görülemeyecek bir manzaraya sahip. Bizim de bunu tanımamız ve tanıtmamız lazım. Safari ve doğa yürüyüşü gibi etkinlikler, bu saydığım güzelliklerin tanıtımına bir vesile olacak. Doğa turizminde bölgeyi marka haline getirmek istiyoruz."
Karadeniz bölgesini daha çok Arap turistlerin tercih ettiğini dile getiren Kala, "Kendi ülkelerinde bulamadıkları doğal güzellikler burada mevcut. İlerleyen süreçte turist çeşitliliğini sağlamalıyız. Asya'dan, Amerika'dan turistleri bölgeye çekmemiz lazım" diye konuştu.

Yavuzkemal Beldesi Belediye Başkanı Abdullah Önal da yürüyüşün düzenlendiği Kulakkaya Yaylası'nda doğa harikası birbirinden güzel alanların bulunduğunu söyledi.

Belen Tepesi'nde 360 derece seyir imkanının bulunduğunu belirten Önal, "Bir tarafta sahile en yakın dağ, yanında Kulakkaya Yaylası, karşı tarafta ise Karagöl ve Sağrak Gölleri var. Bütün güzellikleri bağrında barındıran bir bölge" ifadesini kullandı.
Yürüyüşe katılanlardan Fazlı Karakuş ise doğayla iç içe bir yürüyüş yaptıklarını belirterek, "Alçakbel mevkisinden buraya kadar çok bakir alanlar, daha önce hiç görmediğimiz çiçek türleri var. Yürüyüşün sonunda sanki en yüksek tepeye çıkmışız gibi bir his doğuyor. Yürümeye değer" dedi.

Kaynak: AA