Adıyaman Üniversitesi'nde Mezuniyet Coşkusu

Adıyaman Üniversitesi'nden mezun olan 5 bin öğrenci için tören düzenlendi.

Üniversite yerleşkesindeki Gençlik Meydanı'nda, öğrencilerin kortej geçişiyle başlayan törende, halk oyunları ve judo gösterileri sergilendi.
Rektör Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'ye her yönden katma değer kazandıracak, ülkeyi yüceltecek ve ileri taşıyacak genç beyinleri mezun etmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Üniversitenin 2006 yılında kurulduğunu anımsatan Gönüllü, "Üniversitemizde çok iyi şartlarda ve güçlü bir akademik kadro tarafından eğitildiniz. Böylece kişiliğine, bilgi ve becerisine güvenen gençler olarak mezun oluyorsunuz. Bilmelisiniz ki sahip olduğunuz bu diplomalar aynı zamanda size önemli sorumluluklar yüklemektedir. Kendinizi yenilemek ve yeni bilgiler öğrenerek hedefiniz doğrultusunda çaba göstermek bunlardan biridir. Diğer bir sorumluluğunuz çevrenize ve yakınlarınıza dürüst, ahlaklı ve çalışkan bir insan olmanın gereklerini davranışlarınızla göstermek ve örnek olmaktır" diye konuştu.

Vali Vekili Levent Öztin ise ülkelerin gelişmesindeki en önemli etkenin eğitimli insan gücü olduğunu ve üniversitelerin bu konuda çok önemli görevler üstlendiklerini belirtti.

Konuşmaların ardından 2013-2014 akademik yılında fakülte ve yüksek okulları dereceyle bitiren öğrenciler, yaş kütüğüne plaket çaktı.
Daha sonra mezun olan öğrenciler havai fişek gösterisi eşliğinde keplerini fırlatarak mezun olmanın coşkusunu yaşadı.
Törene, AK Parti Adıyaman Milletvekili Murtaza Yetiş, Belediye Başkan Vekili Muhittin Büyük, Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Uslu, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, akademik ve idari personel ile öğrencilerin aileleri katıldı.

Kaynak: AA