Eğitim Bir Sen'den Eğitim ve Öğretim Yılı Değerlendirmesi

Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim Bir Sen) Çorum Şube Başkanı Tahir Eşkil, 2013-2014 eğitim ve öğretim yılını değerlendirdi.

Eşkil, yaptığı yazılı açıklamada, öğretim yılında çeşitli olumsuzluklar yaşandığını ve bu olumsuzlukların tatil sürecinde giderilmesini istediklerini belirtti.

2013-2014 eğitim ve öğretim yılının 17 milyonu aşkın öğrencinin karne heyecanıyla tamamlandığını ifade eden Eşkil, şunları kaydetti:
"Bazı çevrelerin tepki gösterdiği 4+4+4 yeni eğitim sistemi, eğitim çalışanlarını ilgilendiren mevzuat çalışmalarında gecikmelerden etkilenmemiş, felaket tellallarına rağmen ikinci yılında başarı testini geçmiştir. Birinci dönem, ülkemizde kadınların eğitim ve çalışma hayatının önüne konulan en büyük bariyer olan, başörtülü kadınlara devlet eliyle şiddetin sembolü haline dönüşen, kamusal alan yalanının sona ermesi, 28 Şubat mağduru eğitim çalışanlarının görevlerine iadesi önemlidir. Eğitim çalışanlarının aile bütünlüğünün sağlanması amacıyla eş durumu tayinlerinde olumlu yaklaşımların sergilenmesi nedeniyle çözümün öne çıktığı bir dönem olmuştur."
Milli Eğitim'de yeni eğitim ve öğretim dönemi başlamadan önce özellikle çalışanlar açışından çözüme kavuşturulması gereken sorunların tatil döneminde tamamlanmasını istediklerini vurgulayan Eşkil, taşra teşkilatı üst yönetici atamalarında ataması gerçekleşmeyenlerin ivedilikle atanmalarını istediklerini ifade etti.

Kaynak: AA