Sel Mağduru Tarım İşçilerine Yatak Yorgan Dağıtıldı

Aksaray’da sağanak yağış nedeniyle geçtiğimiz günlerde çadırlarını sel vuran Şanlıurfalı tarım işçilerine yatak ve yorgan yardımda bulunuldu.

Sel Mağduru Tarım İşçilerine Yatak Yorgan Dağıtıldı

Çadırlardaki yatak ve battaniyelerini sele kaptıran ve kamyonet kasalarında yatan tarım işçilerine yatak, yorgan, battaniye, yastık ve nevresim gibi yardımda bulunuldu. Aksaray Valiliği bünyesinde AFAD ekiplerince temin edilen yardım malzemeleri merkeze bağlı Yapılcan köyünde kalan yaklaşık 120 kişilik aileye teslim edildi. Kamyonla çadırların bulunduğu mevkiye gelen AFAD ekipleri, onlarca malzemeyi tarım işçilerine teslim etti. Çoluk çocuk demeden yardıma koşan tarım işçileri aldıkları yatak ve diğer malzemeleri tek tek çadırlarına taşıdı.
Sağanak yağış nedeniyle çadırlarını sel vurduklarını belirten Şanlıurfalı tarım işçisi Cuma Çoban, “Geçtiğimiz günlerde sağanak yağış nedeniyle sel çadırlarımızı vurdu. Allah devletimizden razı olsun. Bizim imdadımıza yetişti. Olay gecesi de yanımıza geldiler. Bizi oradan kurtardılar. Şimdi de yatak verdiler, her şeyimizi verdiler. Ne gerekiyorsa yaptılar” dedi.

Tarım işçisi Cuma Erkuş ise, “Sel gece saat 01:00’de bizi bastı. Allah devletimizden razı olsun, herkes bizim yardımımıza koştu. Jandarma, valiliğimiz geldi. Yatağımızı, battaniyemizi, her şeyimizi yeniden verdiler” şeklinde konuştu.

Yeni yataklarına kavuşan çocuklar da, “Yatağımızı ve yorganımızı sel basmıştı, artık bizimde yeni bir yatağımız var” dedi.

Kaynak: İHA