Lüksemburg Büyükelçisi’nden Denizli Büyükşehir Belediyesi’ne Ziyaret

Lüksemburg Büyükelçisi Arlette Conzemius Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Değirmenci’yi ziyaret etti.

Lüksemburg Büyükelçisi’nden Denizli Büyükşehir Belediyesi’ne Ziyaret

Lüksemburg Büyükelçisi Arlette Conzemius ve beraberindeki heyet Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Değirmenci’yi makamında ziyaret etti.Denizli’ye yıllar önce turist olarak geldiğini kaydeden Lüksemburg Büyükelçisi Arlette Conzemius, “Büyükelçi olarak Denizli’ye ilk gelişim. Karşılıklı ilişkilerimizi geliştirmek istiyoruz. Denizli’ye Lüksemburg’dan gelen turistler var. Ancak bu sayıyı artırma potansiyeline sahibiz. Kültürel alanda da işbirliği yapmak istiyoruz. Bizim kısa süre önce başladığımız bir sergi organizasyonumuz oldu. Serimizi ilk olarak İstanbul’da gerçekleştirdik, ardından da İzmir’de yaptık. Şimdi ise Eskişehir’de yapılacak. Belki Denizli’de de bu sergiyi düzenleyebiliriz. Ayrıca Denizli’ye iş amaçlı ziyaretlerimiz de oldu. Ticaret odası, Sanayi Odası ve İhracatçılar Birliği ile görüşmelerimiz oldu. Denizli ihracatıyla öne çıkan bir şehir biz de Lüksemburg'u lojistik bir platform olma özelliğiyle tanıtmaya önem gösteriyoruz. Bu yüzden Denizlili firmalara bu avantajdan bahsetmek istiyoruz. Bu ilk ziyaretimiz ancak daha fazla ziyaretlerimiz olacağını ve verimli toplantılar gerçekleştireceğimizi ümit ediyorum” diye konuştu.

Ziyaretten büyük memnuniyet duyduklarını ifade eden Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Değirmenci, “Denizli tarih ve kültür açısından oldukça değerli ve 9 antik kente sahip bir kentimiz. Hierapolis Antik Kenti’nin yanı sıra kazı çalışmaları Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen Laodikya Antik kentimiz var. Laodikya'nın bir başka özelliği de İncil’de geçen 7 kiliseden biri olan Kutsal Haç Kilisesinin Laodikya’da bulunmasıdır. Türkiye’de antik kentlerin yerel yönetimlerin üstlendiği tek örnek de Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin Laodikya’da yaptığı çalışmadır. Buraya ciddi bir bütçe ayırıyoruz ve arzumuz bir an önce Laodikya’yı ayağa kaldırmaktır. Kültür ve din ağırlıklı hazinemizi insanlığın hizmetine sunmak bizim için çok önemli. Ayrıca Denizli, dünyada pek eşine rastlanmayan iki beyaza sahip. Bir tarafta Pamukkale bir tarafta Bozdağ Kayak merkezimiz var. Bunun yanı sıra Denizli Türkiye’de ihracat yapan 8. il olmakla birlikte ihracat artış hızları açısından birinci sırada. Dolayısıyla Lüksemburg’da ihracat hacminin artmasından mutluluk duyarız. Denizli denince ilk akla gelen sektör tekstil, bunun yanında mermer, bakır, demir, cam son dönemde özellikle Sarayköy bölgesinde sıcak suyun getirdiği organik seracılık çok ciddi anlamda öne çıkıyor. Tabii bu bahsettiğiniz serginin Denizlimizde olmasından da mutluluk duyarız. Belki de Belediyemiz ile ortak bir proje ile gerçekleştirmeyi isteriz” açıklamalarında bulundu.

Konuşmaların ardından Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Değirmenci, Lüksemburg Büyükelçisi Arlette Conzemius ve beraberindeki heyet Cam Horozun önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.
Kaynak: İHA