Belediye Yangında Zarar Gören Caminin Yaralarını Sarıyor

Esenyurt Belediyesi önceki gün çıkan yangında hasar gören Allahu Ekber Azeri Camii’de zarar gören bölümlerin tamir ve tadilat çalışmalarına başladı.


Allahu Ekber Camii’ni ziyaret eden Esenyurt Belediyesi Başkan Vekili Gürbüz Süleymanoğlu ve Başkan Yardımcısı Gazanfer Karakaş, Cami İmamı Yakup Yaşlak ve cami yöneticilerinden bilgi aldı.

Geçtiğimiz Pazar günü gece saat 02.00 sıralarında olayın gerçekleştiğini belirten Allahu Ekber Camii İmamı Yakup Yaşlak, arka bölümünden içeri giren kimliği belirsiz kişiler tarafından gerçekleştirilen kundaklama sonucu cami kütüphanesi ile bazı bölümlerinin zarar gördüğünü belirtti.

Başkan Vekili Süleymanoğlu ve Başkan Yardımcısı Karakaş, cami yönetimine ve cemaatine geçmiş olsun dileklerini ileterek, olaydan hiçbir vatandaşın zarar görmediğinin sevindirici olduğunu ifade etti.

Esenyurt Belediyesi Başkan Vekili Gürbüz Süleymanoğlu, ülkede son günlerde vatandaşları karşı karşıya getirmek için birilerinin çaba gösterdiğini, fakat vatandaşların sağduyulu olarak hareket etmeleri gerektiğini söyledi.

Süleymanoğlu, Allahu Ekber Camii’nin zarar gören bölümlerinin tamir edilerek eski haline dönmesi için belediyenin ilgili birimlerine talimat vererek çalışmaların daha hızlı yapılmasını istedi.
Kaynak: İHA